От коментарите, които чувам, става дума за министър Тагарев. Най-вероятно

...
От коментарите, които чувам, става дума за министър Тагарев. Най-вероятно
Коментари Харесай

Лидерът на СДС разкри: Обезпокоително е! Тагарев е бил заплашван от полицаи, симпатизиращи на „Вагнер“

„ От мненията, които слушам, става дума за министър Тагарев. Най-вероятно поради неговата безапелационна позиция във връзка с Украйна. Тя е вярна и изрично го поддържам. Това не трябва да се позволява. Много тревожно е и службите за сигурност би трябвало да си свършат до дъно работата. Тези, които го заплашват, симпатизират на групировката „ Вагнер “. Това е пробив в системата и би трябвало да се преразгледат характерностите на хората в Министерство на вътрешните работи “, съобщи ръководителят на Съюз на демократичните сили Румен Христов пред Bulgaria ON AIR във връзка сигнала за отправени закани от страна на служители на реда към министър от кабинета, който министър председателят Николай Денков е получил.
Относно баталните подиуми на митинга против БФС, полицейското принуждение и настояванията за оставка на вътрешния министър Калин Стоянов, Христов
„ Вината е с струпване и касае БФС, решението да не бъдат позволени почитателите на стадиона, разрешението от кмета на София двата лъча да се съберат. Професионалното управление носи главната виновност. Не са правилни подмятанията, че шефът на Министерство на вътрешните работи е протежиран от ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи. Калин Стоянов излиза като наш министър, само че за какво не го споделиха първоначално? Не го браним със зъби и нокти. На улицата видяхме нещо неприемливо, границата беше прекрачена от двете страни. Ролята на полицията е да овладява уличните митинги “, това съобщи Христов по отношение на митинга против БФС, полицейското принуждение и настояванията за оставка на вътрешния министър Калин Стоянов.
Отишъл е на филм за битка с ало измамите, където полицията има директно отношение. Може би това, че е отишъл, не е проблем. Може би, че не е излязъл по-рано, откакто е схванал, че нещата ескалират… “, сподели Христов и добави, че министър Стоянов не би трябвало да подава оставка.
Лидерът на Съюз на демократичните сили показа, че е дал своя вот „ за “ рухването на кабинета по време на вота на съмнение, като знак към ръководещите, че нещата не може да не престават по този метод. Липсва съглашение и стратегия, която да улесни работата на двете обединения – ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, обърна внимание той.
„ Вземат се решения, които не са съгласувани с ГЕРБ-СДС. Научаваме от медиите какви ще бъдат данъчните закони. Не ги подкрепихме в комисиите. Между първо и второ гласоподаване ще опитаме да променим много неща. Сега сме принудени да дадем гласа си, тъй като в случай че не ги подкрепим, това значи да блокираме приемането на бюджета. Нещата скърцат в действителност “, акцентира Христов.
Гостът призна за огромен напън от националното управление и симпатизантите на Съюз на демократичните сили към петимата им депутати, че не може да бъдат „ гумен щемпел “.
„ Ние сме за уравновесен бюджет до 1% недостиг. С сътрудниците от ГЕРБ работим чудесно. Като пестник сме, няма никаква драма. Отношението беше не към ГЕРБ и Бойко Борисов, а към сътрудниците от ПП-ДБ. Когато носиш отговорност, имаш право да знаеш какво ще гласуваш на последващо съвещание “, уточни още Христов.
„ Без Движение за права и свободи нямаме конституционното болшинство. Конституцията в действителност има потребност от промени, Съюз на демократичните сили внесе своите оферти. Трябва да дадем отговор на Европа, на която обещахме промени в избрани направления, с цел да бъдем позволени в Шенген “, съобщи ръководителят на Съюз на демократичните сили.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР