От коалицията ни с ПП няма огорчение, а научени уроци.

...
От коалицията ни с ПП няма огорчение, а научени уроци.
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: От коалицията ни с ПП няма огорчение, а научени уроци

" От обединението ни с Политическа партия няма оскърбление, а научени уроци. Един от научените уроци е, че да си кьорав съдружен сътрудник и в името на това да вардиш обединението да приемаш неверни закони и решения, е по-вредно за страната, в сравнение с да си отстояваш мнението. Ако бяхме по-рано почнали да стопираме някои неправилни решения и оферти щеше да е по-полезно за страната ", съобщи Тошко Йорданов от " ИТН " пред БТВ.

" Моделът ГЕРБ е за изчегъртване, само че ни трябват и сътрудници. Във втория парламент, когато имахме болшинство, с желанието си да изчегъртаме ГЕРБ, не получихме поддръжка от Демократична България, Българска социалистическа партия и Мая Манолова. Ние не можехме с 65 депутати да изчегъртаме ГЕРБ. Следващият път като управлявахме с Демократична България те не нямаха предпочитание да изчегъртат ГЕРБ, те работеха с тях. По министерствата те си работеха с компании на ГЕРБ, и с хора на ГЕРБ, назначаваха си ги " сподели Йорданов.

Според него гласуването за ръководител на Народно събрание е да започва Народното събрание. " Парламентът е блокиран за повторно. Като теглим чертата в предходния парламент член на ГЕРБ стана ръководител. Нашата съществена цел е да бъдем коректив и ще гласуваме по този начин както е вярно ", добави Йорданов.

По думите му това, което виждаме от първия ден на 49-ото Народно заседание не е градивно. " Парламентарната процедура има два разновидността за избор на ръководител на Народното събрание, в случай че има авансово контрактувано болшинство, то си избира ръководител, в случай че няма то партията, спечелила изборите, излъчва ръководител. В този парламент няма болшинство. В момента Политическа партия оферират нещо, което е противоконституционно. В конституцията ясно е написано за ръководителят на Народното събрание. Аз разбирам, че огромна част от представителите на Политическа партия не почитат конституцията ", сподели той.

Той бе безапелационен, че от Има Такъв Народ ще съблюдават парламентарната нравственос. " Ако бяха победили Политическа партия или Българска социалистическа партия щяхме да поддържаме техният претендент. Не зависи от нас, ние ще гласуваме и ще постъпим по този начин както считаме, че е вярно. Ние даже и да се въздържим не зависи от нас ", счита Йорданов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР