От Княжево до Копитото - всекидневният тренировъчен маршрут на Боян

...
От Княжево до Копитото - всекидневният тренировъчен маршрут на Боян
Коментари Харесай

От Княжево до Копитото - приятели тръгват по маршрута на Боян Петров

От Княжево до Копитото - всекидневният подготвителен маршрут на Боян Петров ще изминат негови другари и съидейници в неделя - 20 април.

Чрез " Facebook " основателите на похода оферират на всички искащи да се включат в изкачването по пътя, по който изчезналият преди дни в Хималаите българин тренираше ежедневно. Той изчезна в региона на връх Шиша Памгма - 8027 м на 3 май, а издирването завърши през днешния ден.

Желаещите са поканени да дойдат в 9 часа сутринта в неделя при бар " Шишарката " - при започване на туристическата пътека към Копитото.

" Ние сме група другари, които имаха достойнството да се допрян до величието и силата на Боян Петров, до момента в който работехме с него през последните две години. В неделя организираме поход в негова памет по маршрута, за който той непрекъснато ни разказваше - от Княжево до Копитото. Маршрут, който по този начин и не успяхме да извървим дружно с него ", пишат основателите.

Роденият и израсъл в Княжево Петров преди време описа пред публицистите в " Дневник ", че ежедневно тренира сред дома си и връх Копитото на Витоша, тъй като счита, че това е най-хубавият терен за подготовка за Хималаите, а и тъй като няма равни сектори. Той експериментираше с дължината на крачките, с цел да засече по кое време е най-бърз и пълнеше туба с вода при започване на маршрута си на " колелото " на трамвай 5, с цел да усили натоварването. Така до Копитото беше съумял да смъкне времето за нанагорнище до 48 минути, а надолу, откакто е излял водата, се спускаше за 17.

По този маршрут той тренираше преди всеки връх, а ние единствено слушахме с ентусиазъм, спомнят си неговите другари.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Към върха с Боян Петров (133)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР