От КНСБ се присъединяват към Европейската конфедерацията на профсъюзите (ЕКП)

...
От КНСБ се присъединяват към Европейската конфедерацията на профсъюзите (ЕКП)
Коментари Харесай

Синдикатите в Евросъюза са притеснени от предстоящите нови фискални правила

От КНСБ се причисляват към Европейската конфедерацията на профсъюзите (ЕКП) в общото им разтревожено предизвестие, че вложенията в обществената инфраструктура на Европа понижават.

Според изследване на синдикатите в Европейския съюз, чиито резултати бяха публично оповестени през вчерашния ден, парите за обществени разноски ще се стопят със 192 млр. евро годишно.

Орязването на вложенията е обвързвано с новите фискални правила, които Европейският парламент следва да гласоподава на 22 април 2024 година. Те ще влязат в действие от 2027 година и ще са в посока налагане на ограничавания върху дълга и недостига. Заради тях 18 страни членки на Европейски Съюз, измежду които Германия, Франция, Италия, Испания и Полша, няма да могат да създадат нужните вложения в построяването на нови лечебни заведения, учебни заведения и жилища на налични цени.

Нещо повече, през първата година от използването на новите фискални правила, страните членки ще бъдат принудени да създадат съкращения на стойност от над 100 милиарда евро.

В същото време синдикатите в Европейски Съюз регистрират, че вложенията в опазването на здравето следва да се усилят със 120 милиарда евро годишно, в жилища на налични цени – с 57 милиарда евро, а в обучение – с 15 милиарда евро годишно.

Генералният секретар на ЕКП Естер Линч предизвестява, че в случай, че частните бизнесмени не вършат огромни инвестиции в обществената инфраструктура, това ще попречи на основаването на качествени работни места и ще тласне Европейския съюз към ненужна криза.

Според Естер Линч новите фискални правила следват остарели стопански доктрини и не са съобразени с екологичните цели, които Европейски Съюз си слага поради климатичните промени.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР