От КНСБ настояват за участие на работниците и служителите на

...
От КНСБ настояват за участие на работниците и служителите на
Коментари Харесай

КНСБ иска работниците да участват в управлението на публичните дружества

От КНСБ упорстват за присъединяване на служащите и чиновниците на равнище препоръки и органи на ръководство в обществените компании не с цел да получават пари и заплати, а да могат да канализират гласа на работещите пред ръководството .

За това настоя президентът на синдикалната организация Пламен Димитров във връзка с окончателното второ гласоподаване в Народното събрание Закон за обществените предприятия .

Трите съществени хрумвания на законопроекта са обезпечаване на дейно ръководство в обществените предприятия, основаване на подобаваща институционална рамка и въвеждане на термина " самостоятелни членове ".
 Законопроектът за обществените предприятия отива в Тристранката
Законопроектът за обществените предприятия отива в Тристранката

Налагало се да се прегледа от НСТС, тъй като в този момент бил " събрани тюрлюгювечи "

Според КНСБ с гласуването на закона и отхвърлянето на предложенията на синдикатите , отрасловата парламентарна икономическа комисия е отказала на българските служащи правото им да вземат участие в ръководството на компаниите и на обществените сдружения, които всички европейски нормативи и практики постановат.

Това стана с безмълвното единодушие на ГЕРБ , без значение, че с всички наши предварителни диалози с Министерството на стопанската система получихме поддръжката за смяна на закона, акцентира Пламен Димитров.

Ако при положение, че правата на българските служащи бъдат погазени жестоко , от синдикалната организация ще сезира всички способени интернационалните и европейски институции , в които членува, в това число и Международната организация на труда, Европейския стопански и обществен комитет, Европейската конфедерация на профсъюзите и други.

Ако и това не помогне, КНСБ си резервира правото на ефикасен митинг в границите на всички средства, позволени от закона.
 Стойнев зове да се скъса с партийните назначения в държавните предприятия
Стойнев зове да се скъса с партийните назначения в държавните предприятия

Депутатите одобриха на първо четене Закона за обществените предприятия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР