От „Кинг-Конг”, „Ах, този джаз”, „Пощальонът звъни винаги два пъти”

...
От „Кинг-Конг”, „Ах, този джаз”, „Пощальонът звъни винаги два пъти”
Коментари Харесай

Джесика Ланг навърши 72 г.

От „ Кинг-Конг”, „ Ах, този джаз”, „ Пощальонът звъни постоянно два пъти” и „ Тутси” до „ Синьо небе” и „ Трамвай „ Желание”- всичките функции на Джесика Ланг са присъщи и запаметяващи се.

Наричат я “Кралица на класическото кино” и има за какво. Тя е носителка на две награди Оскар, две награди Еми, пет Златни глобуса, една премия на Телевизионната колегия на актьорите (SAG Award) и три награди Дориан, а феновете в действителност я боготворят, написа dariknews.bg.

Джесика Филис Ланг е родена на 20 Април 1949 година в дребното дърварско градче Клокет, Минесота. Тя е третото от четирите деца на Алл и Дороти Ланг. Майка ѝ е стопанка и отглеждала децата си вкъщи. Баща ѝ, Тери Кнътсън, е гимназиален преподавател по драма.

Съвсем млада тя отпътува за Париж, където две години се образова в тънкостите на пантомимата и балета, изкарвайки прехраната си като манекенка.

През 1975 година продуцентът Дино Дилоренцес търсел незнайна русокоска да играе основната роля в “Кинг Конг”. Римейкът бил на стойност 25 милиона $. Дилоренцес бил толкоз впечатлен от Джесика Ланг, че ѝ предложил освен основната роля, само че и 7 годишен контракт за шестцифрена сума.

За момичето от Минесота тази роля се оказва начало на нещо ново и друго, повече от безрезултатна упоритост.

През 1980 година Джак Никълсън предлага Джесика Ланг за основната роля в римейка на “Пощальонът постоянно звъни два пъти”. След снимането на кино лентата в града се говорело единствено за чувствената и буйна игра на Ланг.

Две оферти радикално трансформират визията за русокоса хубавица от " Кинг Конг ". Джесика Ланг прави най-хубавия избор в кариерата си, като приема да играе във филмите " Франсис " и " Тутси ". Следва блестяща кариера.

И макар че Джесика Ланг изявява предпочитание да слезе от сцената, тя се връща на нея още веднъж и още веднъж. И към сърцата на милионите си почитатели.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР