От КЕВР прогнозираха покачване на цените на газ, парно и

...
От КЕВР прогнозираха покачване на цените на газ, парно и
Коментари Харесай

Нефтът поскъпва, а след това газ, парно, ток

От КЕВР предвидиха повишаване на цените на газ, парно и електрическа енергия, което съгласно ръководителя на комисията Иван Иванов е породено от наклонността за скок на цените на петрола на интернационалните пазари.

Според енергийният специалист Еленко Божков една такава взаимозависимост е естествена, тъй като методиката, по която се дефинират цените на електрическата енергия у нас го разрешава.

"Цената на природния газ се дефинира от цените на дериватите на нефта. Расте цената на нефта, пораства и цената на дериватите, а от там в България пораства цената на природния газ ", изясни някогашният член на КЕВР в ефира на "България заран ".

Той сподели също, че нарастването на цената на тока за крайните консуматори ще се отрази с по-малко от стотинка.

"Няма по какъв начин да не станат действителност. Това са договорите ни с Газпром. По този метод се дефинира цената, за жалост ", акцентира Божков пред Bulgaria ON AIR.

Бившият член на КЕВР добави също, че цената на електрическата енергия у нас е на едно от ниските равнища в Европа, само че настоя, че би трябвало цените да се отнасят към покупателната дарба на жителите, а в това отношение сме по-назад.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР