От Камарата на строителите в България се срещнаха и с

...
От Камарата на строителите в България се срещнаха и с
Коментари Харесай

От Строителната камара искат от ДПС подкрепа за промени в ЗУТ и ЗОП

От Камарата на строителите в България се срещнаха и с управлението на Движение за права и свободи. На срещата от браншовата камара потърсиха поддръжка от партията за законови промени в бранша, осведомиха от Камарата на строителите в България.

" Камарата упорства за промени в Закона за устройство на територията (ЗУТ) и в Закона за публичните поръчки (ЗОП) " съобщи Велико Желев от Строителната камара.

По думите му представители на Камарата интензивно вземат участие в работата на отрасловите комисии в Народното събрание, по Закона за устройство на територията и Закона за публичните поръчки.

" Напоследък неоснователните и некомпетентни обвинявания към строителния отрасъл зачестиха ", съобщи ръководителят на Камарата инж. Илиян Терзиев.

Повод за думите им са няколко некачествени поправки на основни улици и булеварди в София, за които имаше и наказания за некачествено осъществяване.

За някои от ремонтите се води следствие за замяна на влаганите материали откакто компанията е спечелила публичната поръчка с оповестени други материали.

 От Камарата на строителите упорстват, че не са нарушители
От Камарата на строителите упорстват, че не са нарушители

Искат да има наказания за повреден имидж

Той изрази искания, че откакто в този отрасъл работят 250 000 души, трябвало да се отдели особено внимание . " Предстои нов програмен интервал. Нужни са правила и готови фрагменти, в противоположен случай има риск да не можем да отговорим на размера от работа и на средствата, които ще бъдат предоставени от Европейски Съюз за строителни действия ", сподели Терзиев.

" Най-наболелият проблем сега е неналичието на фрагменти . На фона на демографската рецесия у нас, ние сме принудени да търсим хора от чужбина. Политиците би трябвало да застанат зад нас . Всички пари са в обектите, не са откраднати ", съобщи Руен Панчев, ръководител на СД на " Строителна подготовка " ЕАД.

 Прокуратурата ревизира ремонта на ул.
Прокуратурата ревизира ремонта на ул. " Граф Игнатиев "

Столичният кмет Йорданка Фандъкова заяви и, че плана за трасе на трамвай 5 ще се ревизира

Стефан Тотев, ръководител на секция " Високо строителство " в Камарата обърна внимание и на различен проблем в бранша - цикличност на плановете и възлагането им. " Има интервали от 2-3 години, в които натовареността е доста висока, а по-късно идва интервал, още веднъж от 2-3 години, в който работата е в пъти по-малк о. Трябва обмисляне в вероятност, с цел да се развива секторът и да съхраним фрагментите си ", добави той.

" На всички срещи, които организираме с политическите сили, аз приканвам за мъдрост във връзка с посланията, които се насочат към Европа и касаят еврофондовете ", сподели почетният ръководител на КСБ инж. Симеон Пешов. " Според нас всички политици, без значение от коя партия са, би трябвало да се борят за увеличение на евросредствата за нашата страна . Непремерените изявления на някои политици единствено могат да навредят на България ", съобщи Симеон Пешов.

 Цветанов прикани да не се маскари строителния отрасъл
Цветанов прикани да не се маскари строителния отрасъл

Във " Визия за България " липсва бранш Строителство

От своя страна водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ съобщи, че политическите процеси в страната са динамични и са в директна връзка с стопанската система и бизнеса , без значение за кой бранш става дума.

Движение за права и свободи ще поддържа препоръчаните законодателни промени от Камарата, от които зависи просперитетът на страната. " Ние имаме общи отговорности към страната, които не са единствено за съответните процеси в сектора . От нашето държание зависи и средата, в която ще действа секторът. Затова дано дружно да създадем най-хубавото, което можем: от една страна, в нормативната база, а от друга - във връзка с вероятността за развиването на България ", добави ръководителят на Движение за права и свободи.

Припомняме, сходни срещи от Камарата проведоха и с Българска социалистическа партия , и с ГЕРБ.

 Да има и строителна полиция, предлага кметът на столичния кв.
Да има и строителна полиция, предлага кметът на столичния кв. " Младост "

Кметицата, блъскана от строители на турска компания, не е влизала в частен обект
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР