От Камарата на строителите в България (КСБ) в открито писмо

...
От Камарата на строителите в България (КСБ) в открито писмо
Коментари Харесай

От Камарата на строителите искат да има санкции за увреден имидж

От Камарата на строителите в България (КСБ) в намерено писмо пишат до премиера Бойко Борисов и до ръководителите на парламентарни групи, че имиджа на строителния отрасъл е подложен на " невиждани и злостни офанзиви, зад които прозират политически ползи ". Писмото е оповестено на страницата на Камарата на строителите и във вестник " Строител ".

Изтъквайки, че все още увреждането на комерсиалния авторитет и положителното име на компании не е наказуемо , те загатват за законодателни промени и бързо правосъдно произвеждане в този подтекст.

 Министерство на околната среда и водите и Камарата на строителите основават работна група за екологични планове
Министерство на околната среда и водите и Камарата на строителите основават работна група за екологични планове

Обсъждат обезпечаване на средства за създаване на пречиствателни станции в дребните обитаеми места с 2000 до 10 000 поданици

От Камарата ще изискат незабавни срещи с президента Румен Радев, с ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева, с премиера Бойко Борисов и с водачите на парламентарно показаните политически сили, с цел да опровергаят внушенията.

Според текста, " обвиняванията против строителните компании за некачествено осъществяване и неяснота на публични поръчки прераснаха в обвинявания за злоупотреби с евросредства, с цел да преминат всички граници и да доближат до злокобната операция за връзка с ликвидиране на млада жена, водеща на тв предаване ", пишат създателите на декларацията.

Според писмото са несправедливи обвиняванията, че българските компании строят на " високи цени, а качеството е безобразно ".

 Блокираха милиони евро след сигнал на Дончев за
Блокираха милиони евро след сигнал на Дончев за " Джи Пи груп "

Блокиран е паричен превод в евро, който граничи с размера на 14 млн. евро

Българските строители са наричани " олигарси, крадци, лъжци и убийци ", възмущават се от браншовата организация. От там изрично декларират, че членовете й постоянно са работили, спазвайки прецизно законите в Република България. Усилията им са били ориентирани към основаване на почтена и транспарантна конкурентна среда и ясни правила в сектора .

" Конкурсите и публичните поръчки се организират според законодателството и имаме вяра, че в нашата страна съществуват задоволително институции, които да подсигуряват тяхната правда и бистрота ", пишат от Камарата на строителите.


" Джи Пи Груп " се оплакват: Винаги сме спазвали законите, а ни сатанизират

" Определени групи от хора, които имат избрани ползи "

Според декларацията е недопустимо поради изявления без доказателства и без правосъдно решение да се жигосват обществено водещи строителни компании, построили едни от най-мащабните инфраструктурни планове, огромни работодатели и данъкоплатци , и те да бъдат отстранявани от присъединяване в публични поръчки.

Освен че основава напрежение в сектора, това е извънредно неприятен знак към всички евентуални непознати вложители, които биха желали да вършат бизнес у нас, пишат строителите.

" Строителите на България не са нарушители! Ние сме 250 хиляди души, които желаят да работят и да живеят в България. Искаме да отглеждаме децата си тук! Искаме да построяваме, не да разрушавам. Ние не желаем да бъдем употребявани за политически цели и за предизборна пропаганда! Затова споделяме СТИГА! ", написа в декларацията.

Надяваме се, че нашите послания ще бъдат чути . Ако това не стане, идната стъпка ще бъде да защитим правата си по всички законови способи, в това число и с национални протестни дейности.


" Джи Пи Груп " се оплакват: Винаги сме спазвали законите, а ни сатанизират

" Определени групи от хора, които имат избрани ползи "

Камарата на строителите в България заявява, че ще бъде поредна в политиката си за отбрана на ползите на своите членове , пишат от Камарата на строителите в България.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР