От какво зависи продължителността на имунитета? Има ли основание да

...
От какво зависи продължителността на имунитета? Има ли основание да
Коментари Харесай

Д-р Великова: Covid-19 носи реален риск от автоимунни заболявания, а ваксините – не

От какво зависи продължителността на имунитета? Има ли съображение да се тормозим от неразбираемите дълготрайни резултати от имунизациите? Взаимодействат ли си имунизациите с медикаментите, които одобряваме и какво може да понижи тяхната успеваемост? Опасно ли е да се имунизираме в случай че сме безсимптомен притежател на вируса и не знаем, че сме инфектирани?

Отговорите на тези и други въпроси за имунизациите и имунитета дава в изявление за Mediapool клиничният имунолог доктор Цветелина Великова.

Вярно ли е, че естественият имунитет след преболедуване е по-силен и по-траен от този, добит посредством ваксини?

Данните в това отношение са обнадеждаващи. Все още се натрупват резултати за трайността на имунитета след преболедуване и след имунизация. Ако има нещо несъмнено, то е, че естественото преболедуване крие опасности от затруднения, в това число дълготрайни и късни, и гибел. От друга страна, имунизацията предлага опция за запознаване на имунната система с антигени на вируса, с цел да се избегне разболяване при среща с вируса.

Освен това, съставът на всяка ваксина е прочут, както и механизмът ѝ на деяние. Поради това се знае какъв имунен отговор се чака, макар че всеки човек има друга имунна реактивност.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР