От какво се нуждаят новите собственици на Челси? От разширяване

...
От какво се нуждаят новите собственици на Челси? От разширяване
Коментари Харесай

Приоритетите на новия собственик на Челси - нов стадион, успехи на терена и съблазняване на феновете

От какво се нуждаят новите притежатели на Челси? От разширение на стадион " Стамфорд Бридж " и опазване на конкурентен тим, който може да победи в шампионата и Шампионската лига. Но може би преди всичко е задачата да бъдат извоювани почитателите на тима. Това се акцентира в разбор на журналиста Киърън Канинг за организация " Франс Прес ".

Модернизация на стадиона

Основната цел на клуба е да модернизира и разшири стадиона си. Това ще погълне огромна част от 2-та милиарда $ вложения, които са обещани от бъдещия покупател на Челси. " Стамфорд Бридж ", който е на 117 години, претърпя възобновяване при един от предходните притежатели на клуба Кен Бейтс, който го модернизира, като построи два хотела, заведения за хранене, питейни заведения и голям магазин за маркетинг продукти, само че потенциалът му остана 42 000 фенове.

Той е едвам деветият стадион във Висшата лига и е доста надалеч от ултра-модерните уреди на съперниците си - Манчестър Юнайтед (75 000), Тотнъм (62 000), Арсенал (60 000), Манчестър Сити (55 000) и Ливърпул (54 000).

Приходите от всеки мач (билети, ложи, продажба на маркетингови артикули, заведения за хранене и барове) са в пъти по-малки от тези на другите огромни клубове в Англия.

Роман Абрамович, от който Тод Бьоли и неговите сътрудници би трябвало да купят Челси, предложи план за рационализация през 2014 година на стойност 1,4 милиарда паунда, с цел да разшири стадиона до 60 000 места, само че той беше спрян през 2018 година, откакто английското държавно управление отхвърли да възобнови визата за градеж. Абрамович въпреки всичко е изискал от американската банка " Рейн ", която управлява процеса на продажбата на клуба, да изиска от претендент купувачите план за инвестиция в стадиона.

Бъдещите купувачи - Тод Бьоли и неговият сътрудник Марк Уолтър, могат да се вдъхновят от спортните им и комерсиални триумфи отпред на бейзболния Лос Анджелис Доджърс, чийто страховит стадион се издига над Лос Анджелис.

Примерът на Тотнъм може да болести съседите от Челси. " Шпорите " похарчиха повече от милиард евро за новия си стадион, който от 2019 година стана желано място в Лондон за семейството на огромни спортни събития - бокс, ръгби, мачове от Националната футболна лига на Съединени американски щати, както и концерти.

Запазването на тима

Челси сега съществува със специфичен лиценз след глобите против Роман Абрамович преди два месеца, наложи в резултат на нахлуването на Русия в Украйна. Заради рестриктивните мерки " сините " не могат да притеглят нови футболисти, нито да удължават актуалните им контракти. Защитниците Антонио Рюдигер и Андреас Кристенсен ще си тръгнат като свободни сътрудници след края на сезона и би трябвало да бъдат сменени.

Точно преди година Челси завоюва втория си трофей от Шампионската лига, като се наложи над Манчестър Сити с 1:0 във финала. Въпреки проблемите от последните месеци, тимът е в отлична позиция да приключи в Топ 4 и да завоюва право на присъединяване в най-комерсиалния европейски шампионат.

Докато процесът на продажбата тече, клубът може да се концентрира върху това да работи за построяването на тим, който да бъде съперник за купата на Манчестър Сити и Ливърпул през идващия сезон. " Когато обстановката е ясна, можем да взимаме решения и да вършим избори ", сподели мениджърът на тима Томас Тухел в петък.

Любовта на почитателите

За огромно страдание на политическата класа и публичното мнение в страната, името на Роман Абрамович към момента постоянно е скандирано от почитателите на Челси, макар близостта на олигарха с Кремъл и глобите към Русия. По време на ръководството му, което продължи 19 години, Челси завоюва най-големите триумфи в историята си, в това число и две Шампионски лиги.

Много авторитетната Фондация на последователите на Челси имаше основна роля при избора на нов нов притежател на клуба и американското семейство Рикетс, което по едно време беше измежду сред претендентите за клуба, се отхвърли точно поради враждебността на Фондацията към тях.

Спортните триумфи ще бъдат най-прекият път на новите притежатели към сърцето на почитателите, само че нищо не е обещано авансово.

Някои се опасяват, че в търсене на по-големи доходи непопулярният план за Супер лига в Европа още веднъж ще бъде стартиран.

В други огромни клубове от Висшата лига почитателите намерено демонстрират враждебността си към американските притежатели, като подобен е казусът на Манчестър Юнайтед, чийто крах се свързва с идването на американското семейство Глейзър през 2005 година.

В Ливърпул към този момент почитателите са съблазнени от американската " Фенуей Спортс Груп " поради триумфите на терена и първата шампионска купа след 1990 година, само че и тук се задава неодобрение поради идното повишаване на цената на билетите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР