От какви мотиви и аргументи се водят хората при избора

...
От какви мотиви и аргументи се водят хората при избора
Коментари Харесай

Как жените избират и купуват автомобил

От какви претекстове и причини се водят хората при избора и покупката на автомобил, разнообразни ли са те при мъжете и дамите?

Германската анализаторска компания Automobil Treuhand GmbH (DAT) е направила изследване по тематиката, като е анализирала покупките на коли от към 4000 души през първата половина на 2017 година.

Съпоставени са 10 значими фактори, характеризиращи процеса на закупуването на нов автомобил. Те обгръщат неща, като удоволствието от шофирането, интерес към механически характерности, разноски по пазаруването и употребата, екологията, значение на марката и типа на задвижването на колата.

Основният извод на проучването сочи, че женският метод и жанр на избор на нов автомобил е доста по-различен от този при мъжете.

В изследваната група 38 % от купувачите на нови коли са били дами с преобладаваща възраст към 40 години и 20 години стаж като водачи. Оказва се, че на дамите е са нужни от 30 до 37 дни за избор и решението за пазаруването нов автомобил.

По отношението на аргумента да имаш кола, какъвто е самото наслаждение от шофирането, дамите отстъпват с малко на мъжете - за 90% от тях това е значимо против 93 % при мъжете.

Индивидуалната подвижност за дамите е с висок приоритет като значим претекст да имат кола - 90% от интервюираните не се усещат свободни без своя кола.

Други съществени разлики при метода на избора са: дамите избрани са склонни да дават по-малко пари и са по-рационални при финансирането на покупката като разчитат повече на разполагаемите лични средства.

Средно за нова кола мъжете са дали 34 650 евро, а дамите са похарчили много по-малко -21 560 евро, като 60% от тях са финансирали покупката с налични пари - спестявания без спомагателни заеми.

За тях са много по-важни, в сравнение с при мъжете, разноските по употребата като застраховки и гориво.

За дамите марката на автомобила не е от такова значение, както е при мъжкия избор.

Може би най-интересното в проучването е по-големият интерес и познанията на дамите водачи за техническите характерности на транспортното средство.

Екологичния детайл при избора за дамите играе по-голяма роля, в сравнение с при мъжете. Дамите са и по-отворени във връзка с различните задвижвания, които навлизат при транспортните средства.

Според специалистите доста дами през днешния ден схващат много от коли, само че въпреки всичко отивайки в шоурума се държат по-различно от мъжете. Често, към този момент влезнали в салона те към този момент знаят много за колата и характерностите й и към този момент са съвсем подготвени да я купят.

Но все пак, дамата постоянно чака от професионалиста съвет Разговорът с дилъра им е необходим, с цел да получат утвърждение на избора си от експерт. Жените търсят определяне на поверителен и другарски контакт с сътрудника на салона или с неговия управител. И в случай че това се получи те са склонни освен да купят колата, само че и да ги предлагат на своите познати и близки.

Изводът от проучването е че продавачите на коли би трябвало по-добре да вникнат в по-особения женски жанр при избора на персоналния автомобил. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР