От какви мотиви и аргументи се водят хората при избора

...
От какви мотиви и аргументи се водят хората при избора
Коментари Харесай

Как жените избират и купуват автомобил

От какви претекстове и причини се водят хората при избора и покупката на автомобил, разнообразни ли са те при мъжете и дамите?

Германската анализаторска компания Automobil Treuhand GmbH (DAT) е направила изследване по тематиката, като е анализирала покупките на коли от към 4000 души през първата половина на 2017 година.

Съпоставени са 10 значими фактори, характеризиращи процеса на закупуването на нов автомобил . Те обгръщат неща, като удоволствието от шофирането, интерес към механически характерности, разноски по пазаруването и употребата, екологията, значение на марката и типа на задвижването на колата.

Основният извод на проучването сочи, че женският метод и жанр на избор на нов автомобил е доста по-различен от този при мъжет е.

В изследваната група 38 % от купувачите на нови коли са били дами с преобладаваща възраст към 40 години и 20 години стаж като водачи. Оказва се, че на дамите е са нужни от 30 до 37 дни за избор и решението за пазаруването нов автомобил.

По отношението на аргумента да имаш кола, какъвто е самото наслаждение от шофирането, дамите отстъпват с малко на мъжете - за 90% от тях това е значимо против 93 % при мъжете.

Индивидуалната подвижност за дамите е с висок приоритет като значим претекст да имат кола - 90% от интервюираните не се усещат свободни без своя кола.

 Снимка 318541
Източник:

Други съществени разлики при метода на избора са: дамите избрани са склонни да дават по-малко пари и са по-рационални при финансирането на покупката като разчитат повече на разполагаемите лични средства.

Средно за нова кола мъжете са дали 34 650 евро, а дамите са похарчили много по-малко -21 560 евро, като 60% от тях са финансирали покупката с налични пари - спестявания без спомагателни заеми.

За тях са много по-важни, в сравнение с при мъжете, разноските по употребата като застраховки и гориво.

За дамите марката на автомобила не е от такова значение , както е при мъжкия избор.

Може би най-интересното в проучването е по-големият интерес и познанията на дамите водачи за техническите характерности на транспортното средство .

Екологичния детайл при избора за дамите играе по-голяма роля, в сравнение с при мъжете. Дамите са и по-отворени във връзка с различните задвижвания, които навлизат при транспортните средства.

Според специалистите доста дами през днешния ден схващат много от коли, само че въпреки всичко отивайки в шоурума се държат по-различно от мъжете. Често, към този момент влезнали в салона те към този момент знаят много за колата и характерностите й и към този момент са съвсем подготвени да я купят.

Но все пак, дамата постоянно чака от професионалиста съвет Разговорът с дилъра им е необходим, с цел да получат утвърждение на избора си от експерт. Жените търсят определяне на поверителен и другарски контакт с сътрудника на салона или с неговия управител. И в случай че това се получи те са склонни освен да купят колата, само че и да ги предлагат на своите познати и близки.

Изводът от проучването е че продавачите на коли би трябвало по-добре да вникнат в по-особения женски жанр при избора на персоналния автомобил.

Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР