От къде за два дни Общината намери пари за заплатите

...
От къде за два дни Общината намери пари за заплатите
Коментари Харесай

Старата към новата местна власт във Варна: Откъде дойдоха парите за заплати в Градски транспорт?

От къде за два дни Общината откри пари за заплатите в " Градски превоз ". Този риторичен въпрос зададе през днешния ден на конференция някогашния ръководител на Общинския съвет във Варна и сегашен общински консултант от ГЕРБ - Тодор Балабанов, написа.

Икономическата рамка на сдружението е призната с решение на Общинския съвет, напомни той. Никога е нямало миг, от когато съм в Общинския съвет, хората да са оставали без заплати. Имало е закъснение с няколко дни, да, само че без заплати - в никакъв случай, дебело акцентира той.

Балабанов напомни, че преди години е имало ползи за загадка приватизация на сдружението, което като управници са съумели да предотвратят.

Има две сдружения, акцентира е някогашния кмет на Варна Иван Портних - ТАСРУД и " Градски превоз ". Така е, само че това бе условие по европейски правилник.

Относно забавянето на зарядните станции за новите електробуси, той напомни, че на 6 ноември те са били инсталирани. На 9-ти ноември е изпратено писмото за инспекция на това до дирекция " Национален строителен надзор " (ДНСК). Тя е осъществена на 15-и ноември. Приносът на Коцев е в това, че като пощальон е донесъл писмото от София, добави Балабанов.

Същото е и с прословутата коледна декорация, сподели още екскметът Портних. Как в случай че е нямало пари са ги намерили толкоз бързо. Хубави са тези напъни, само че акцията мина - към този момент е друго, добави той.

Бившият кмет отвори и тематиката с прословутата несъстояла се още Индустриална зона на Варна. Имаше уверения за поддръжката по основаването й от Томислав Дончев. Правителствата на " Промяната ", обаче неглижираха осъществяването на плана и той бе спрян, добави Иван Портних.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР