От Ju-min Park и Minwoo ParkСЕУЛ (Ройтерс) – Ryu Ok

...
От Ju-min Park и Minwoo ParkСЕУЛ (Ройтерс) – Ryu Ok
Коментари Харесай

Преуморени и нечути, южнокорейски лекари в масово напускане казват

От Ju-min Park и Minwoo Park

СЕУЛ (Ройтерс) – Ryu Ok Hada постоянно е желал да оказва помощ на хората, само че в този момент Юг Корейски стажант-лекар е напуснал работа и стои пред болничното заведение, в която е работил, държейки здравната си престилка в ръка.

Парк Дан, който неотдавна сбъдна детската си фантазия да стане доктор по незабавна помощ, също е един на над 7800 стажанти и резиденти, които са подали оставка в конфликт с държавното управление, което заплашва да ги арестува.

Рю и Парк споделят, че младшите лекари, решаващо зъбно колело в високо ценената здравна система на Южна Корея, са претрупани, ниско платени и нечути.

Болниците отхвърлиха пациенти и анулираха интервенции, откакто към две трети от младите лекари в страната напуснаха работа този месец в символ на митинг.

Младите лекари споделят тяхното възнаграждение и условия на труд би трябвало да бъдат приоритет, а не проектът на държавното управление да усили броя на лекарите. Властите споделят, че е нужен повече личен състав, с цел да се усилят здравните у...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР