От Женската тенис асоциация (WTA) обявиха наградите за 2023 година.

...
От Женската тенис асоциация (WTA) обявиха наградите за 2023 година.
Коментари Харесай

Очаквано Ига Швьонтек спечели приза на WTA за най-добър тенисист за 2023 година

От Женската тенис асоциация (WTA) оповестиха премиите за 2023 година. Очаквано основният приз за най-хубава състезателка бе извоюван от лидерката в международната класация Ига Швьонтек. Полякинята печели премията за втора поредна година. Тя взе купите от рекордните за годината шест шампионата – „ Ролан Гарос “, Пекин, Доха, Щутгарт, Варшава и от финалите на WTA в Канкун.

Двойка на годината са австралийката Сторм Хънтър и Елизе Мертенс от Белгия.

За тенисистка, отбелязала максимален напредък бе оповестена Джън Синвен. Китайката завоюва предходната година наградата за дилетант на годината, а този сезон приключи на 15-о място в ранглистата.

Мира Андреева е новачка на годината. Руската тийнейджърка стартира 2023-а като номер 405 в света, а сега е 46-а.

За завръщане на годината премията отиде при Елина Свитолина. Украинката беше 12 месеца отвън корта, тъй като роди през октомври 2022-а щерка си Скай. Съпругата на Гаел Монфис се завърна в тениса през април. Свитолина завоюва купата в Страсбург, след това игра четвъртфинал на „ Ролан Гарос “ и полуфинал на Уимбълдън.

Томаш Викторовски е разгласен за най-хубав треньор от своите сътрудници. Полякът е ментор на Швьонтек, с която работят дружно от две години.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР