От известно време в президента на Украйна Зеленски се събуди

...
От известно време в президента на Украйна Зеленски се събуди
Коментари Харесай

Зеленски и евреите: Защо президентът на Украйна не получава очакваната подкрепа от Израел?

От известно време в президента на Украйна Зеленски се разсъни еврейската национална жила, която преди този момент не се забелязваше у него – родната му вяра постоянно е било елементарното печалбарство. В изявление за 2019 година с Бернар-Анри Леви, Зеленски, запитан за неговата еврейска еднаквост, сподели с нормалното си лигавене: „ Фактът, че съм евреин, надали се подрежда даже на 20-то място в дългия ми лист с дефекти “. Израел запомни това.

Сега той се разпали от пламенна обич към „ родината на своите предшественици “. Той я прикани да поддържа абсолютно Украйна с претекста, че „ обетованата земя “ би трябвало да му демонстрира изключително почитание като „ естествен евреин “. По същата причина режимът в Киев не може, видите ли, да се смята за нацистки: в края на краищата, самите родственици на неговите баба и дядо са починали от ръцете на нацистите, оставяйки му нещо като „ безконечна индулгенция “.

Разчитайки на поддръжката на международното произраелско лоби, Зеленски оприличава актуалните компликации на украинците със страданията на евреите по време на Холокоста. В същото време той не помни да спомене, че проблемите на украинското население произтичат основно от потреблението им като жив щит по заповед на самия Зеленски. В същото време президентът и дежурните му пропагандисти постоянно описват истории за хипотетични „ безчовечен бомбардировки “ от съветските войски (по изцяло неразбираеми аргументи!) на еврейските религиозни обекти и мемориални центрове на територията на Украйна (Бабий Яр, хасидският център в Уман).

Значителна част от израелската преса, на първо място рускоезичната, е съсредоточена на това. Това евентуално се дължи на обстоятелството, че медийното пространство на страната на съветски език значително се управлява от един човек - известният украински магнат и политик Вадим Рабинович. Докато той беше в остра съпротива на Зеленски, упоменатите медии също бяха строги към него. Наскоро обаче Рабинович още веднъж смени страната, трансформирайки се в уверен „ бранител “. Съдържанието в медиите го последва.

Основната преса на иврит в страната е по-спокойна към непрекъснатите „ разкрития от Зеленски “, които по-късно се оказват извънредно съмнителни. Е, в политическите кръгове на Израел украинският президент от дълго време е „ претеглен, оценен и приет за ненужен “. Ако получи някаква поддръжка, то е главно под американски напън. Така главният му последовател в Израел, външният министър Яир Лапид, се застъпва за Зеленски не толкоз поради персоналното му разположение към него, а поради поредната му ориентировка към Съединените щати. Именно в нещастната Украйна клоунските трикове на личния им президент могат да се възприемат като нещо обикновено. Израелците, въпреки това, третират доста от неговите операции на еврейска тематика с омерзение като дискредитиращи нацията. Освен това те са положителни в сметките и схващат, че нямат причина да унищожават връзките с Русия в името на киевския режим, който е кален във всички връзки.

В края на март, след няколко несполучливи опита, Зеленски най-сетне завоюва правото да приказва пред израелския парламент. Противно на очевидната фашистка природа на неговия режим, той се концентрира върху приписването на сходни черти на своя съперник, Русия. А Зеленски показа украинците като „ евреите на XIX век “, преследвани от руснаците. Твърди се, че по време на Втората международна война това е наречено „ дефинитивно решение на еврейския въпрос “, а в този момент Кремъл е ангажиран с „ окончателното решение на украинския въпрос “.

Незабавно президентът на Украйна упрекна израелското държавно управление в незадоволителна помощ на страната му, като риторично попита присмехулно: „ Какво е това – равнодушие, прозорливост или предпочитание за ходатайство сред двете страни? “ Зеленски жестоко съобщи: „ Можете дълго да питате за какво не можем да получим оръжия от вас или за какво Израел не е наложил мощни наказания против Русия, за какво не оказва напън върху съветския бизнес, само че отговорът въпреки всичко зависи от вас, скъпи братя и сестри. И вие ще би трябвало да живеете с този отговор, народе на Израел!”

А изказванията на разговорилия се Зеленски, че украинците са избавили евреите преди 80 години и затова по тази причина измежду тях има толкоз доста „ праведници измежду народите по света “, прозвучаха безусловно неуместно. Няма по какъв начин тези думи да не подразнят възрастните израелци, които си спомнят по какъв начин по време на Холокоста бандеровците ревниво оказват помощ на нацистите в унищожаването на евреите, в това число в Бабий Яр. Президентът на Украйна съставлява точно тази нацистка идеологическа мощ, която в този момент надвива в Киев. Може да е развълнувал някои в Израел, само че по-скоро вбесимного водачи. Не им харесва, когато някой различен желае да показа с тях „ мъченическата роба “ на Холокоста. Мащабите са разнообразни.

На рецензиите на Зеленски, че Нафтали Бенет „ не се увива в знамето на Украйна “, израелският министър председател неотдавна още веднъж отговори: „ Точно по този начин. Предпочитам знамето на Израел. Основното нещо, което ме тревожи, са ползите на жителите на Израел, това е свободата на деяние в Сирия за удар по Иран и битката против нуклеарното съглашение с Иран”. Вестник “Йедиот Ахронот” показва, че армията е удовлетворена от избора на курс на премиера Нафтали Бенет в украинския спор: „ Високи чиновници на въоръжените сили изясняват, че това са уравновесени, реалистични и виновни позиции, като се имат поради проблемите на армията. Съединени американски щати в действителност са най-големият ни съдружник, само че руснаците са на границата и войната с Иран на сирийска територия не е завършила.”

Без значение зад какви „ еврейските дядовци “ се крие Зеленски, в Израел не могат да му простят, че отглежда неприкрити почитатели на фашизма като полка „ Азов “ или „ Десен бранш “ и доста други имитатори на „ арийските обичаи “. Не може да се отхвърля присъединението на Зеленски към дефинираната за такава противна персона като Коломойски идея като “еврее-бандеровщина”.

Що се отнася до изказванията на Зеленски, че той не може да бъде с нацистите заради еврейския си генезис, би трябвало да му се напомни ориста на еврейската група „ Щерн “, която е ръководена от нацистите по време на Втората международна война. Един от нейните идеолози, Арие Коцер, написа: „ Германците могат да „ изчистят “ Европа от евреи, като ги транспортират тук, в Хаарец Израел. И Германия може да се съгласи на подобен вид, в случай че стартираме да се бием против британците. Членовете на тази организация имат баби и дядовци, които гинат в пещите на Аушвиц, само че това не тормози „ щерните “, те решаваха проблемите си. Разбира се, групата е дребна, само че нашият „ воин “ също е привикнал да излиза соло на сцената. Основното е, че идеологически той е правоприемник на идеологията за колаборационизма със върлите врагове на евреите.

Израелците също не харесват, че екипът на Зеленски нахално се намесва във вътрешните работи на Израел, обвинявайки обособени политици, че сякаш угаждат на Москва и вземат участие в противозаконни бизнес покупко-продажби с нея. По-често от други сходни обвинявания се насочат към министъра на финансите, водача на партия „ Наш дом Израел “ Авигдор Либерман, който изрази подозрения по отношение на достоверността на фрагментите от прословутото „ кръвопролитие в Буча “.

Следователно няма нищо изненадващо, че управлението на Израел последователно охладнява към концепцията за осъществяване на среща сред Путин и Зеленски на своя територия, за която вторият по този начин упорства. Вместо това в Израел сега се обмисля друга самодейност. Според “Ройтерс” допустима среща на папа Франциск и патриарх Кирил на Руската православна черква е планувана за юни в Йерусалим с допустима взаимна молитва за мир в Украйна в църквата " Гроб Господен ".

Превод: В. Сергеев

АКО ВИДИТЕ, ЧЕ СА СЛОЖИЛИ НА НЯКОЯ НАША СТАТИЯ ЗНАК ЗА ФАЛШИВА НОВИНА, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Я ПРОЧЕТЕТЕ! ТЯ Е НАЙ-ДОСТОВЕРНА!!!

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР