От известно време се завихриха спекулации около местонахождението на китайския

...
От известно време се завихриха спекулации около местонахождението на китайския
Коментари Харесай

Спекулации за изчезването на китайския милиардер Джак Ма

От известно време се завихриха спекулации към местонахождението на китайския милиардер Джак Ма, откакто се появиха известия, че високопоставеният предприемач не се е появявал обществено повече от два месеца, съобщи БНР.

Основателят на Alibaba Group също по този начин не съумя да се появи и в последния епизод на неговото лично шоу за гении "Африкански бизнес герои ", което дава на начинаещите африкански бизнесмени шанса да се състезават за част от 1,5 милиона щатски $.

Джак Ма трябваше да бъде част от съдийството в шоуто, само че беше сменен от изпълнителен шеф на Alibaba на финала през ноември, заяви английският вестник "Телеграф ". Неговата фотография също по този начин беше свалена от уеб страницата.

Говорител на мултинационалния китайски софтуерен колос Alibaba, профилиран в електронната търговия на дребно, сподели, че Джак Ма не е могъл да взе участие в съдийската комисия "поради спор в графика ", показва от своя страна "Файненшъл таймс ", представен от Finance.yahoo.com.

Спекулации идват в миг, когато бизнес империята на Джак Ma, Ant Group, се намира под наблюдаване от управляващите в Пекин, още откогато той произнесе спорна тирада в Шанхай на 24 октомври, в която подлага на критика китайската регулационна система, че задушава нововъведенията и оприличи световните банкови правила на "старчески клуб ".

"Днешната финансова система е наследството на индустриалната ера ", сподели Ма тогава в речта си. "Трябва да създадем нова за идващото потомство и младежите. Трябва да реформираме сегашната система ".

Седмица по-късно IPO-то на Ant Group (първично обществено предложение на акции, което беше оценено на рекордните 37 милиарда долара), което към този момент беше получило зелена светлина от китайския контрол за скъпите бумаги, беше спряно, като Шанхайската фондова борса съобщи, че компанията Ant би трябвало да в профил налични бизнес и финансови нарушавания, както и предвид на измененията в регулаторната среда на финансовите технологии.

Американският деец вложител Марк Мобиус съобщи пред бизнес телевизия CNBC, че този ход е предопределен да ограничи финансовите институции да станат прекомерно огромни. "Вярвам, че китайското държавно управление се намеси, тъй като осъзна, че би трябвало да контролира тези компании, с цел да не... станат прекомерно огромни ".

"Китайското държавно управление към този момент си дава сметка, че не може да разреши на тези компании да преобладават в избран бранш и по-специално във финансовия бранш ", добави той. Китайските управляващи започнаха антимонополно следствие на Alibaba в края на декември и споделиха на Ant Group да преструктурира активността си.

Междувременно се оказа, че Джак Ма е дарил милиони защитни маски за лице в Европа, Съединени американски щати и на Световната здравна организация в опит да се ограничи коронавирусната пандемия.

Милиардерът се занимава и с благотворителна активност, като Фондация "Джак Ма " се концентрира върху области като образованието, предприемачеството, лидерствотo при дамите и околната среда.

Фондацията е разпределила или дала обещание повече от 300 милиона щатски $, съобщи преди време списание "Форбс ". Последното обръщение на Джак Ма в Туитър датира от 10 октомври предходната година, отбелязва finance.yahoo.com.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР