От известно време се чудите дали да лишите менюто си

...
От известно време се чудите дали да лишите менюто си
Коментари Харесай

9 месеца без месо - резултатът

От известно време се чудите дали да лишите менюто си от месо? Пробвали сте да постите или пък размишлявате дали да не започнете пост?

Мнозина се съмняват, че могат да живеят без месо. Те чуват разнопосочни отзиви за това дали е потребно вегетарианското меню.

Едно е несъмнено – нищо не губите, в случай че пробвате. След това постоянно можете да се върнете към нормалния си режим на хранене.

В днешния материал ще ви разкажем за опита на Джесика Рапана, създател в изданието bodyandsoul.com.au. Какво се случва с нея след 9 месеца неявяване на месо в менюто й?

Храносмилането й се усъвършенства
Изследвания сочат, че има основна разлика сред чревното здраве на вегетарианците и хората, които ядат месо. Смята се, че вегетарианската диета може да усъвършенства чревното здраве, защото е по-богата на фибри.

Има повече сила
За разлика от дните, в които се отхвърля от въглехидратите поради диета, Рапана вижда, че без месо сутрините е различен човек. По-жизнена и енергична.

Кожата й става по-чиста
Може да сте чували, че отводът от месо ще прочисти кожата ви. Вярно е, споделя Рапана.

По-богата е
Бобовите култури са къде-къде по-евтина храна от филе от сьомга. Тофуто е по-евтино от пържола. Сезонните плодове и зеленчуци са по-евтини от месните артикули.

Малко по-слаба е
Преминаването към вегетарианска диета е асъдействало и за свалянето на няколко кг.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР