От известно време коалицията БРИКС проучва възможността за въвеждане на

...
От известно време коалицията БРИКС проучва възможността за въвеждане на
Коментари Харесай

Може ли валутата на БРИКС да унищожи долара?

От известно време обединението БРИКС изследва опцията за въвеждане на единна валута като съперник на щатския $.

Инициативата набра скорост след глобите на Съединени американски щати против Русия, което накара разрастващите се страни да се обединят в отбрана на стопанските системи си.

БРИКС удостовери, че изместването на щатския $ като съществена международна валута е дълготрайна цел, която изисква многочислени стратегически благоприятни условия за реализиране на стремежи резултат.  

Ако БРИКС вкара обща валута в бъдеще, може ли тя действително да съперничи на щатския $? В тази публикация ще бъдат прегледани гледните точки на финансови специалисти по отношение на евентуалните последствия от стартирането на нова валута от БРИКС.

Някои специалисти слагат под въпрос опцията за основаване на обособена и групова валута за БРИКС.  

Дани Брадлоу, професор в Центъра за развиване на науката към Университета в Претория, съобщи , че концепцията за връщане към златния стандарт е остаряла и към този момент не дава отговор на актуалните стопански условия:

Друг финансов специалист остава скептично надъхан към основаването на обособена и обща валута на БРИКС:

В последна сметка въвеждането на нова валута на международните пазари е обвързвано със обилни старания и изисква промени в динамичността на финансовия бранш.

В резюме, БРИКС освен ще се сблъска с големи трудности при изместването на щатския $, само че и алиансът ще срещне обилни спънки при въвеждането на нова валута на интернационалните пазари. Съвместните старания, нужни за въвеждането на нова валута, изискват в съгласие внимание, каквото понастоящем липсва.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР