От извънпарламентарната партия АБВ настояват председателят на Върховния касационен съд

...
От извънпарламентарната партия АБВ настояват председателят на Върховния касационен съд
Коментари Харесай

Румен Петков: Някой да каже на Лозан Панов да си отива от ВКС! Вън!

От извънпарламентарната партия АБВ упорстват ръководителят на Върховния касационен съд Лозан Панов и ръководителят на Антикорупционната комисия Пламен Георгиев незабавното да се отдръпват от постовете си. Повод за изявлението на водача на партията Румен Петков е аферата с първокласните жилища, купени на ниски цени.

"Значи министър на правораздаването си подава оставката, а Лозан Панов много по-евтино си е купил апартамент – си седи! Висшият правосъден съвет да вземе ограничения! Някой да му каже на този човек да си отива! Вън! Такива хора нямат място в такива звена! Какво ще чакаме Европейската комисия да ни го каже, че ние ги не виждаме ", съобщи Петков.

Заради "Апартаментгейт " прокуратурата стартира инспекции против ръководителя на Антикорупционната комисия Пламен Георгиев, ръководителя на Върховния касационен съд Лозан Панов и заместител основния прокурор Борислав Сарафов.

От тримата проверявани единствено Пламен Георгиев разгласи, че излиза в отпуск.

По-рано депутати от Българска социалистическа партия обявиха, че ще внесат в Народното събрание подписка за премахване на Георгиев като ръководител на Антикорупционната комисия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР