От източници, както в Полша и Словакия, така и в

...
От източници, както в Полша и Словакия, така и в
Коментари Харесай

Христо Грозев от Bellingcat: България изнася за Украйна разглобени на части боеприпаси

От източници, както в Полша и Словакия, по този начин и в Украйна, излиза наяве, че това, което България е решила да направи в това време, е да изнася елементи от муниции, не самите муниции са разглобени на части такива, с цел да може да наподобява че същността съединен патрон не се изнася. Това съобщи за Нова Тв проверяващият публицист Христо Грозев.

Всеки снаряд е значим, защото Украйна действително води война, която е в действително време, и ще би трябвало да употребява своите ресурси в действително време, с цел да има късмет да се отбрани. България има запаси, съвсем неповторими сме, затова, че огромна част от другите страни, които предлагаха директна помощ Украйна, свършиха или свършват своите запаси от тези остарели руски оръжия, които са най-търсените и най-важните за Украйна, с диаметър 152 милиметра, само че 122-125 също ги има в България. Това, което се изнася сега, е значимо за Украйна, сподели още той.

Но България може да направи доста повече и в действителност да промени хода на войната доста по-бързо, в случай че реши публично да изнася. Защото огромните размери са в складовете на производителите, които сега работят на бързи обороти, с цел да сглобяват и след това да разглобяват. Всъщност това демонтиране и сглобяване води до закъснение по веригата, както и да оскъпяване, защото някой би трябвало да ги сглоби в Словакия, в Полша или в Чехия, и това оскъпява за Украйна крайния артикул с два-три пъти. Много по-лесно ще е в огромни размери от България да се изнася. Производителите са в складовете на армията, тъй че без публично прието единодушие на България, че изнасяме за Украйна, тези размери не могат да стигнат нужните равнища, добави Христо Грозев.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР