От изследваните 138 374 вида растения, животни и гъби, повече

...
От изследваните 138 374 вида растения, животни и гъби, повече
Коментари Харесай

Почти 30% от видовете са застрашени от изчезване |

От изследваните 138 374 типа растения, животни и гъби, повече от една четвърт сега са застрашени от изгубване, демонстрира последният отчет на Международния съюз за запазване на природата (IUCN) , който сформира " алената книга " на застрашените типове.  

Комодският варан минава в категория " застрашени ". Най-големият жив гущер на планетата живее добре предпазен на индонезийския остров Комодо, само че повишението на морското ниво заради световното стопляне ще понижи размера на местообитанията му, заяви IUCN на конференция по запазване на природата в Марсилия, Франция.

" Идеята, че тези праисторически животни са се доближили една стъпка по-близо до изгубването заради изменението на климата, е ужасяваща ", сподели Андрю Тери, шеф по опазването от Зоологическото общество в Лондон и приканва за дейности за запазване на природата.

Една от положителните вести е, че популациите на четири от най-често ловените типове риби се възвръщат.

„ Океанските типове постоянно са подценявани, защото са под водата и хората не обръщат внимание на това, което се случва с тях “, сподели пред Ройтерс Крейг Хилтън-Тейлър, началник на отдела за " алената книга " на IUCN.

След като квотите за улов и напъните против противозаконния лов на риба наподобява работят, вероятностите за развиването на рибата звук наподобява се усъвършенстват.

Атлантическият червен звук, който е огромна топлокръвна мигрираща хищна риба, постоянно употребен за производството на суши, минава от категория " заплашен " три стъпки по-високо до " незастрашен от изгубване ".

IUCN показва угриженост за акулите и скатовете, които са в по-лоша обстановка от рибата звук.

„ Трябва да вземем този образец и да се опитаме да го използван за акулите “, смята Хилтън-Тейлър. Той акцентира, че наклонността " върви в неверна посока " за акулите скатовете, от които 37% в този момент са изправени пред изгубване спрямо 33% от земноводните, 26% от бозайниците и 12% от птиците.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР