От Израел съобщиха, че вчерашният ден е бил най-смъртоносният за

...
От Израел съобщиха, че вчерашният ден е бил най-смъртоносният за
Коментари Харесай

Израел съобщи за най-смъртоносния ден за армията си от началото на операцията

От Израел оповестиха, че вчерашният ден е бил най-смъртоносният за армията от началото на сухопътната интервенция в Газа. Военни са били затрупани, откакто две ударени здания се срутили върху тях. Президентът разяснява, че се водят интензивни боеве.
По време на конфликти в центъра на линията Газа бяха убити 21 бойци от запаса. Силите действаха в регион, който беше буфер сред израелските общности покрай Газа.
Даниел Хагари, представител на израелската войска

От Световната здравна организация обявиха, че са обезпокоени от конфликтите в региона на лечебни заведения в Хан Юнис. Според локалните управляващи починалите в града са десетки, а при ударите е развален офис на палестинския Червен полумесец. В Газа за следващ път оповестиха и за спиране на връзките.

Според американски медии Израел е предложил 2-месечно прекъсване на огъня, като част от договорка за предаване на пленените на еврейската страна. Демонстрациите с апел заложниците на Хамас да бъдат освободени не престават, като част от хората даже нахлуха в Народното събрание на страната.

„ Това, което се случи в Кнесета, беше демонстрация на голяма тъга и болежка, които към този момент не може да се потискат. Не молим за жалост, молим за дейности “, споделя Зохар Авигдори, непосредствен на похитен от Хамас.

Днес се чака Съветът за сигурност на Организация на обединените нации да разиска обстановката в Близкия изток.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР