От изпратената позиция на Калин Митрев до правителството не се

...
От изпратената позиция на Калин Митрев до правителството не се
Коментари Харесай

Горанов не видя законови нарушения от страна на Калин Митрев

От изпратената позиция на Калин Митрев до държавното управление не се вижда да има нарушавания на българското законодателство. Това съобщи финансовият министър Владислав Горанов след съвещанието на Министерския съвет, оповестява " Фокус ".

Името на българския представител в Европейската банка за възобновяване и развиване беше посочено в следствие на лондонския в. " Гардиън ", че е част от огромна загадка скица, с която управляващите в Азербайджан са плащали на политици и публицисти в лобистка акция за отклонение на рецензиите против ръководството на президента Илхам Алиев. Схемата беше наречена условно " Азербайджанска пералня ".

Вчера Горанов посочи, че е разпоредил инспекция на случая. Днес това направи и основният прокурор Сотир Цацаров. Проверката ще се извърши от Софийската градска прокуратура, като в нея ще се включи и Националната организация по приходите. Тя ще би трябвало да откри дали са налице данни за данъчни закононарушения или пране на пари.

Финансовият министър сподели още, че се изчаква формалната позиция на банката до българското държавно управление, с цел да се оформи окончателното му решение. Той добави, че кабинетът няма по какъв начин да уволни Митрев от поста му, защото той не е негов чиновник.

" Той е номиниран от България като шеф в банката и единствено органите ѝ могат да подхващат съответните дейности против него. На този стадий нашата реакция ще бъде да изпратим публично писмо от държавното управление до президента на банката Сума Чакрабарти, в което да желаяме позицията им ", съобщи Горанов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР