От Изпълнителното бюро на БСП излязоха с позиция относно изграждането

...
От Изпълнителното бюро на БСП излязоха с позиция относно изграждането
Коментари Харесай

БСП с позиция за изграждането на АЕЦ Белене

От Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия излязоха с позиция по отношение на построяването на АЕЦ " Белене ". Те приканиха построяването на нови нуклеарни мощности да става след самостоятелен експертен разбор.

Ето и цялостния текст с позицията на ИБ на Българска социалистическа партия:

Във връзка с неколкократните обществени изказвания на министър-председателя господин Кирил Петков по отношение на построяването на АЕЦ " Белене ", Изпълнителното бюро на Народно събрание на Българска социалистическа партия одобри следната позиция:

Изхождайки от подписаното Споразумение за взаимно ръководство на Република България в интервала 2021-2025 година в частта " Енергетика ", заявяваме следното: Българска социалистическа партия се придържа прецизно към текста на Споразумението.

" Необходимостта от създаване на нови нуклеарни мощности, уточняването на вида на реакторите и площадките, да се реши след самостоятелен експертен разбор, който да е обществен и на база икономическа целенасоченост, най-ниска цена и време за създаване ". Този текст не изключва и построяването на АЕЦ " Белене ". Призоваваме съдружните сътрудници да се придържат към подписаното съглашение.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР