От изключително значение е държавите членки на Европейския съюз да

...
От изключително значение е държавите членки на Европейския съюз да
Коментари Харесай

Росен Желязков: Държавите членки на ЕС да осигурят адекватни ресурси за дигитална трансформация

От извънредно значение е страните членки на Европейския съюз да обезпечат съответни финансови запаси за процеса на цифрова промяна. Само по този метод можем да преминем от заявления към действителни дейности в тази посока. Това съобщи ръководителят на Държавната организация „Електронно управление“ Росен Желязков в изявлението си по време на срещата на министрите по е-управление от Европейски Съюз в Талин, Естония.

„Облачните технологии, осведомителните и информационни технологии, човешките запаси и цифровите умения са съществена част от цифровата промяна. От страните членки зависи да ускорят този развой, като обезпечат нужните за задачата запаси и изведат тази смяна в приоритет, който води до стопански напредък и разцвет за обществото“, съобщи ръководителят на ДАЕУ пред участниците в срещата.

Според Росен Желязков, страните членки на Европейски Съюз могат да завоюват от своите разлики, като обменят опит и положителни практики и това е съществена полезност на Съюза. „Всички срещаме разнообразни провокации по пътя на цифровата промяна, само че обменът на хрумвания може да ни даде решения. Това е групово изпитание, което би трябвало да бъде приобщаващо и да предизвиква последващото трансгранично съдействие и продан на информация“, акцентира още Росен Желязков в изявлението си.
 Росен Желязков  img_3479  img_3485  img_3497
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР