От изключително значение е да положим необходимите усилия да бъдат

...
От изключително значение е да положим необходимите усилия да бъдат
Коментари Харесай

Николова: Трябва да бъдат премахнати ограниченията за туристически пътувания между България и Великобритания

От извънредно значение е да поставим нужните старания да бъдат отстранени рестриктивните мерки за туристически пътувания сред България и Англия. Това съобщи вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на срещата си с Роб Диксън, дипломат на Обединеното кралство Англия и Северна Ирландия, оповестиха от Министерството на туризма.

Двете страни поставиха големи старания в предварителната защита на разпространяването на COVID-19, които имаха действителен резултат, и имам вяра, че премахването на рестриктивните мерки за пътешестване е изцяло допустимо и от взаимна изгода, е споделила министър Николова. Тя посочи, че към днешна дата и България, и Англия са въвели наложително показване на негативен PCR тест, като английската страна постанова и наложителна 10-дневна карантина.

Вицепремиерът разяснява, че Обединеното кралство е предпочитан туристически пазар и сътрудник на България. Тя добави още, че в изискванията на продължаващата пандемия от ковид държавното управление поставя старания за обезпечаване на безпроблемното протичане на летния сезон. Прилагаме всички нужни ограничения, които да подсигуряват сигурността и здравето на всички посетители, безапелационна е тя.

По думите й локалните здравни управляващи и Министерството на туризма са приложили нужните ограничения по българските курорти и туристически дестинации за отмора и пътувания без риск от заразяване с COVID-19 за посетителите. Във всички хотели, заведения за хранене и други обекти в зимните ни ски курорти прецизно се съблюдават всички противоепидемични ограничения на Министерството на здравеопазването и рекомендациите на Световната здравна организация против разпространяването на COVID-19, като всеки сигнал, обвързван с тяхното нарушение, навреме се ревизира, заяви министър Николова.

По време на диалога вицепремиерът акцентира на обстоятелството, че към днешна дата е в ход всеобщо ваксиниране на българското население, а Министерството на туризма предизвиква предпочитаното имунизиране на работещите в туристическия бранш за повишение сигурността както на туристите и на работещите в сектора.

Роб Диксън разяснява, че с напредъка на процеса по имунизация в един миг ще стане допустимо повдигането на рестриктивните мерки за туризма. Той разясни какви са рестрикциите все още и добави, че държавното управление е заложило доста явен график за повдигане на възбраните както във вътрешен проект, по този начин и в интернационален.

Засега проектът е, че най-рано могат да бъдат отстранени рестриктивните мерки през май, посочи още посланикът. Роб Диксън сподели още, че Англия не е почнала да договаря самостоятелно с други страни отпадането на рестрикциите за пътувания. Нашите цели с Вас са идентични, а точно да възстановим туристопотока. С неспокойствие чакаме момента, когато английските туристи ще се радват на хубавото слънце в България, сподели той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР