От изключителна важност за всеки един от нас е, че

...
От изключителна важност за всеки един от нас е, че
Коментари Харесай

Гешев: Прокуратурата трябва да отстоява своята независимост


От изключителна значимост за всеки един от нас е, че ние, като прокурори, имаме опция да изберем представител във Висшия правосъден съвет ( Висш съдебен съвет ) от прокурорската квота, който да отстоява нашите ползи в кадровия орган. Това съобщи ръководителят на държавното обвиняване Иван Гешев при откриването на днешното Общо заседание на прокурорите, представен от БГНЕС.

Форумът през днешния ден би трябвало да изслуша единствения претендент за член на Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет – Евгени Иванов от Военно-апелативна прокуратура. Заседанието стартира при наличието на 319 прокурори, а електронно гласоподаване са декларирали общо 1312.

„ Изборът е от значително значение в миг, в който Прокуратурата на Република България още веднъж би трябвало да отстоява своята самостоятелност , и то не предвид на ползите на прокуратура та и обособените прокурори, а с оглед ползите на българските жители от общество. Надявам се през днешния ден, всеки един от вас, да получи отговор на въпросите, които го интересуват от претендента за член на Висш съдебен съвет “, означи Иван Гешев при започване на съвещание и пожела ползотворна полемика на всички участници в него.

За ръководител на събранието прокурорите избраха Виктор Малинов от ВАП, а по-късно минаха и към попълване състава на изборната комисия, на изборни секции и установяване на техния брой, както и приемане на решение за времето за чуване на претендента и слагане на въпроси към него.

Самото гласоподаване и избор ът ще се проведат идната събота, 26 септември. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР