От изказването пред медии на Сергей Лавров след срещата на

...
От изказването пред медии на Сергей Лавров след срещата на
Коментари Харесай

Сергей Лавров: ЕС и НАТО отдавна са участници в хибридния конфликт в Украйна

От изявлението пред медии на Сергей Лавров след срещата на върха на G20:

: Смятам, че Европейски Съюз и НАТО от дълго време са хибридни участници в хибридния спор в Украйна. За това приказват и доставки на въоръженията, и тренировки, и подготовка на военнослужещите, и помощ в даване на голям размер разследващи данни, и присъединяване в установяване на задачите (американците се занимават с това), и работа на инструкторите на място, без да приказваме за хиляди наемници.

: Ние се изказахме за това G20 да се занимава с съответни задания по премахване на всички дискриминационни и изкуствени трудности на международния пазар за енергийни запаси. Предложихме да се стартира свободен и почтен разговор сред доставчиците на силата и потребителите й. Ще забележим, каква ще е реакцията.

: За следващ път демонстрирахме опциите на Руската Федерация за обезпечаване на стабилността на международните пазари на зърно (най-напред, жито) и торове. Посочихме трудностите, които остават макар постигнатата договореност в границите на «пакетната» самодейност на Генералния секретар на Организация на обединените нации А.Гутериш.

: Изказахме се за активизация на интернационалното съдействие за повишение на готовността към инфекциозни болести, в това число сходни на пандемията на коронавирусна зараза. Съгласихме се с концепцията да се сътвори фонд на ВОЗ и Световната банка, който ще се занимава с потребностите на разрастващите се страни в тази сфера. Още едно наше предложение касае отхвърли от монополизиране на фармацевтичните пазари.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР