От избирането му през 1984-а, през ранния прогрес и първите

...
От избирането му през 1984-а, през ранния прогрес и първите
Коментари Харесай

Десетте недостижими рекорда на Майкъл Джордан

От избирането му през 1984-а, през ранния напредък и първите пречки против най-хубавите до тоталната доминация през 90-те. За Майкъл Джордан в никакъв случай не стигат думи, само че тъкмо по тази причина върховете му могат да приказват от негово име.

1. 10-те реализаторски трофеи


Би било в действителност необикновено в случай че някой състезател в бъдеще доближи равнището на доминация в нападателен проект на Майкъл Джордан. Ем Джей е водач по точки в цели 10 от общо 15-те си сезона в Лигата. За съпоставяне Уилт Чембърлейн има 7 самопризнания, а Джордж Гървин, Алън Айвърсън и Кевин Дюрант са с по 4.


2. Играчът с най-вече точки приблизително през кариерата си


Макар и с извънредно малко, Джордан води класацията по точки приблизително на мач в кариерата. Въздушния е водач с 30.12 точки в 15-те си сезона, до момента в който компактно зад него е Уилт Чембърлейн с 30.07 в кариерата си. От дейните играчи ЛеБрон Джеймс записва най-вече - 27.10 точки, само че за момента няма баскетболист, който да е покрай достигането на Негово Въздушно Величество.


3. Единственият състезател, спечелил MVP, DPOY и реализаторска купа в един сезон


През сезон 1987/88 Майкъл Джордан е безусловно на всички места по терена. 35.0 точки, 5.5 битки, 5.9 асистенции, 3.2 отнети топки и 1.6 блокирани изстрели му носят премиите " Най-полезен състезател ", " Защитник на годината " и, несъмнено, втората реализаторска купа в кариерата му. Това достижение не е усъвършенствано и до през днешния ден.


4. Най-много MVP-та на Финалите


Нито един баскетболист няма повече от 3 награди за " Най-полезен състезател " във крайна серия в плейофите на НБА. Освен Майкъл Джордан, който има 6. Джордан е награден с MVP на Финалите за всяка една купа на Чикаго Булс през 90-те.


5. Най-много титли

Джордан има рекордния брой от 22 трофея от НБА - 6 трофеи, 6 MVP на Финалите, 5 MVP на постоянния сезон, 3 MVP на " Мача на звездите " и по една премия за " Защитник на годината " и " Новобранец на годината ". Зад него се подреждат Бил Ръсел със 17, Карийм Абдул-Джабар с 15 и ЛеБрон Джеймс с 14.


6. Най-високият коефициент на потребно деяние

Коефициентът на потребно деяние улавя цялостното влияние на даден баскетболист на паркета. И няма по-въздействащ състезател от Майкъл Джордан, който има КПД от 27.91 в кариерата си. Малко зад него се подреждат ЛеБрон Джеймс с 27.52 и Антъни Дейвис с 27.50.


7. Един от двамата играчи с два " трий-пийт " -а

Майкъл Джордан и Скоти Пипън са единствените двама играчи, които са успявали да завоюват по три трофеи в два разнообразни интервала. Булс печелят първите три от 1991-1993 година, а идващите идват след завръщането на Майкъл - 1996-1998 година Нито един състезател досега не е успявал да направи нещо сходно.


8. Най-много точки приблизително на мач във Финали

Джордан тотално разпилява Финикс Сънс на Чарлз Баркли във финалната серия през 1993-а. Въздушния ниже приблизително по 41.0 точки, което е безспорен връх и до ден сегашен. Майкъл бележи 31, 42, 44, 55, 41 и 31 точки, с цел да донесе третата поредна купа на Булс и да запише името си със златни букви в историята на Финалите. Постижението му надминава тези на Рик Бари и Елджин Бейлър, които бележат надлежно приблизително по 40.8 и 40.6 през 60-те години.


9. Феноменалните достижения на 35-годишна възраст

През сезон 1997/98 Джордан навършва 35, само че това не му попречва да господства както преди. В този сезон Булс печелят трофея " Лари О'Брайън ", а Джордан е награден с MVP на постоянния сезон, MVP на Финалите, MVP на " Мача на звездите " и също по този начин попада в Първия съвършен тим на НБА и Първия съвършен тим на бранителите.


10. Надвкарал е 268 от 269 съперника в плейофите

Всички без един. Единствено Тери Къмингс съумява да означи повече точки от Майкъл Джордан в цяла серия в плейофите. Това се случва в първия кръг през 1985-а, когато Къмингс приключва с 29.5 точки, а Джордан - с 29.3. Баркли, Малоун, Бърд - нито един от тях не е съумял да надвкара Майкъл Джордан.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР