От ИТН и ГЕРБ-СДС излязоха с декларации от парламентарната трибуна,

...
От ИТН и ГЕРБ-СДС излязоха с декларации от парламентарната трибуна,
Коментари Харесай

Партиите в НС с остра реакция на изявлението на Ковачевски, нарекоха го цинично и нагло

От Има Такъв Народ и ГЕРБ-СДС излязоха с заявления от парламентарната естрада, в които акцентираха неприемливото държание на Ковачевски.

" Не единствено цинично, само че бих го нарекъл и безочливо е такова отношение към страна, която в последните 30 години е направила всичко допустимо, с цел да издига освен своя престиж, само че и престижа на своите съседи. И в случай че през днешния ден по някакъв метод някой си разрешава по вероломен метод да ни съпоставя с Руската федерация, то да ние би трябвало доста съществено да му обърнем внимание и да отправим предизвестие. Но това предизвестие, уважаеми сътрудници, би трябвало да бъде и към нас самите ", съобщи Георг Георгиев от ГЕРБ.

Георгиев моли " да се държим на висотата и достолепието, което нашата страна заслужава ". Той се обърна към " нашите родственици и другари ": " Европейската ви интеграция не е наша самоцел. Това е единственият път на мостове към нашите страни, това е методът, по който можем да скрепим и покажем, че сме цивилизовани страни ", означи депутатът от ГЕРБ.

" Вчера за следващ път министър председателят на Република Северна Македония Димитър Ковачевски атакува обществено в интернационална среда България, сравнявайки нашето отношение към тяхната страна с това на Русия по отношение на Украйна ", съобщи от името на Има Такъв Народ Павела Митова. " Това е следващото доказателство, че многочислените отстъпки на дипломатическата сцена не довеждат до реализиране на мечтаните резултати. Подобен дипломатически скандал би събудил най-малко недоволството на политическите субекти във всяка една друга страна, само че не и в България ", установи депутатката от партията на Слави Трифонов, която напусна четворната коалиция поради свалянето на ветото върху еврочленството на Скопие.

По думите й сходна изразителност още веднъж повишава градуса на напрежението в дипломатическите връзки сред двете страни, откогато България, " като един, съгласно северномакедонската агитация, същински агресор ", даде зелена светлина за европейската интеграция на РСМ. Погазването на човешките права, унижаването на български жители, нападенията над тях и техните сдружения, и все по-нескриваният език на омразата ясно демонстрират, че политическата класа в РСМ няма никакво желание да се придържа към договореностите сред двете страни и да съблюдава своите задължения за отбрана на общоевропейските полезности, добави Митова.

" В нашата страна като че ли не е признато политиците да желаят амнистия от народа си за грешките, които са позволили. Някои неща в живота и в политиката са непростими. Дано българската дипломация да покаже, че не са и непоправими ", заключи Митева.

" Крайно време е да приказваме истината на всеослушание, тъй като те желаят да влязат в Европейски Съюз, а не ние ", разяснява по тематиката в коридорите и водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР