От Итака през Милос до Пелопонес - читателите на британския

...
От Итака през Милос до Пелопонес - читателите на британския
Коментари Харесай

The Guardian: Това са най-добрите плажове в Гърция

От Итака през Милос до Пелопонес - читателите на английския таблоид The Guardian избраха най-хубавите плажове в Гърция.

Вижте кои са те:

Paralia Mazida Ammos, Крит
Paralia Mazida Ammos в Ксерокампос, в далечния югоизток на Крит, е величествен плаж - сигурно един от най-хубавите в света. Още първият взор към него ще ви подскаже, че това е особено място. Заливът е с мек бял пясък, лазурна, искряща и бистра вода и превъзходна природа. Тази хубост е изцяло непокътната и тиха. В близкото село Ксерокампос има таверна.

Kanapitsa, Скиатос, Споради
View this post on Instagram
A post shared by Γεώργιος (@georgio_the_one)

Полуостров Каламаки в южната част на Скиатос е мястото, на което ще намерите Kanapitsa. Тесната лента от пясък е подкрепена от ароматни борове и е много налична. Отпуснете се с крайници в хладната плитка вода, бнаблюдавайки водните таксита, които сноват напред-назад сред дребното дървена пристанище и град Скиатос. Можете да видите делфини, в случай че имате шанс.

Tsigrado, Милос, Циклади
View this post on Instagram
A post shared by La Vie est Grecque ™ (@lavieestgrecque)

В пантеона на гръцките острови зашеметяващият вулканичен пейзаж на Милос, неговото минерално многообразие и неповторими плажове постоянно са недооценени. Tsigrado е дребен песъчлив залив с кристално чиста вода, който се слави с сложния си достъп. Плажуващите първо би трябвало да се спуснат по отвесна дървена стълба върху скалата, с цел да се насладят на този усамотен парадайс.

Ако това не е по качествата ви, можете да вземете лодка от близкия плаж Phiriplaka. Наградата за това смело слизане (или релаксираща разходка с лодка) е спокоен и замайващ плащ, със спокойна, сходна на стъкло вода, идеална за гмуркане.

Sarakiniko, Милос, Циклади



Бялата вулканична канара, изваяна от вятър и талази, се извива над сапфирено сините води и предлага на плувците лунен пейзаж с линия бял пясък и високи скали. Задължителни са обувките за вода по скалите, преди да се потопите в дълбокия тюркоаз. Отвъд брега чакат дребни островчета, подготвени да бъдат завладени.

Damouchari, Пелион
View this post on Instagram
A post shared by @nikos_kons

На къса разходка от Агиос Йоанис на полуостров Пелион е Damouchari - баснословен плаж, на който е сниман филмът Мама мия. Слънчеви бани, плуване в чисти води, скокове от канара, ядене в таверна - направете всичко това и след това го повторете.

Voidokilia, Месиния
View this post on Instagram
A post shared by Global pic (@glob_al_pictures)

Voidokilia е именуван още Vouvota, което значи волски стомах. Със своите прелестни тюркоазени води и изящна крива, която евентуално някой преди хиляди години е оприличил на вол, плажът е измежду най-невероятните и екзотични места в Европа.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР