От историческо значение ще бъде мирният план на американския президент

...
От историческо значение ще бъде мирният план на американския президент
Коментари Харесай

Исторически план за мир в Близкия Изток

От историческо значение ще бъде мирният проект на американския президент Доналд Тръмп за Близкия Изток, който до дни ще бъде оповестен. „ Възможност като тази се появява един път в историята и не можем да я пропуснем. Надявам се, че сме на прага на исторически миг за нашата страна. Днес в Белия дом се намира най-големият другар, който Израел в миналото е имал ", сподели министър председателят на Израел Бенямин Нетаняху, който се чака да отпътува за Вашингтон. Там той ще разиска мирния проект за Близкия изток, отритнат по-рано от палестинците. На 23 януари Доналд Тръмп разгласи, че проектът ще бъде оголен най-късно на 28 януари.

Израелският опозиционен водач Бени Ганц също ще посети Вашингтон. Срещата му с президента Тръмп е планувана за 27 януари. На нея ще бъде разискван мирният проект на американския президент.

Палестинците, които окачествяват администрацията на Тръмп за прекомерно произраелска, декларират, че не са били поканени да вземат участие в полемиките. Ганц сподели, че за момента не може да разкрие наличието на замисления от президента Тръмп кротичък проект, само че увери, че той „ ще остане в историята “ като значим преломен миг, който е разрешил сключването на районно спокойно съглашение.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР