От Историческата поляна под връх Бузлуджа лидерът на БСП Корнелия

...
От Историческата поляна под връх Бузлуджа лидерът на БСП Корнелия
Коментари Харесай

Нинова: Да върнем вярата на народа си и да му дадем чувство за справедливост

От Историческата поляна под връх Бузлуджа водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова прикани за битка против мафията и паралелната страна, за отмъщение против тези, които са ограбили народа и страната.

Лидерът на левицата уточни две цели пред социалистите - да върнат вярата на народа в неговите сили и да възцарят справедливостта.

В извънредно прочувствена тирада тя уточни и пътя, по който да стане това - да се сътвори обединен орган за битка с корупцията, само че не по модела, който предлага ГЕРБ, а от звеното за битка с корупцията в ДАНС.

„ Отварям през днешния ден полемиката за обединен орган за битка с корупцията по високите етажи на властта. И той да е в Дирекцията на ДАНС за следствие на корупцията по високите ежажи на властта. Една единствена, изведена оттова и направена като самостоятелен орган! И кой да я ръководи? Те оферират Бойко Борисов, аз ви предлагам друго. Има един човек, който е определен от народа директно, с над два милиона гласове, който не е част от това статукво, който потвърди, че е почтен българин. Нека президентът Радев дефинира шефа на това звено за битка с корупцията! И дано неговите членове да избере Народното събрание с болшинство от две трети. Да се знае, че има парламентарна република и има споделена отговорност ", начерта тактиката Нинова.

И прикани членовете и симпатизантите на левицата да стартират полемика по нея.

„ През септември да създадем тази същинска правосъдна промяна ", сподели още тя.

„ Ако реализираме тези две неща - да върнем вярата на народа си и да му дадем възприятието за правдивост, ние ще осъществим нашата фантазия, нашата идеология - за правдивост, взаимност, равни права, мир и успокоение по домовете ни! ", съобщи Нинова на фона на нестихващи овации.

„ Днес България има потребност от нова тактика - завършек на прехода и постпреходна обективна и солидарна страна с народен интерес, който отстоява с темперамент на открито! ", съобщи Корнелия Нинова.

„ Да сложим завършек на оня преход, в който политико-икономически ползи и задкулисие унищожиха държавността ни и доведоха народа ни до просешка сопа.

Кое ще ни помогне да спасим страната си от тази мафия - закони, хора и отмъщение за тези, които са престъпили законите ", обърна се към социалистите Корнелия Нинова.

Лидерът на Българска социалистическа партия съобщи още, че ще има пари за пенсии и заплати, само че, в случай че се постави завършек на паралелната страна, която ограбва 10 милиарда от народа годишно.

Благодаря ви, че не позволихте да бъдем част от ръководството на " суджука ", обърна се още към множеството водачът на Българска социалистическа партия, напомняйки, че е имало гласове, които са упорствали Българска социалистическа партия да ръководи с ГЕРБ.

„ Вашата мъдрост, на социалистите, не разреши да влезем в ръководството на „ суджука "! ", съобщи Корнелия Нинова.

На няколко пъти гласът на Нинова се сриваше, когато се обръщаше към 50-те хиляди социалисти и симпатизанти на лявата концепция, събрали се на Историческата поляна под именития връх.

„ От нас се изисква да дадем различен път на народа си. Но какъв? Към Европа - само че Европа солидарна, свободна! ", сподели още тя.
И напомни, че преди дни доживяхме водачът на десните Жан-Клод Юнкер да споделя нашите думи - против двойните стандарти.

„ Единни сме с служащите от Бобов дол, които не желаят да ги назовават „ търтеи "! Единни сме с десетките служители на реда, които през днешния ден, в осъществяване на служебния си дълг, се грижат за всички нас тук! Единни сме в техния обективен митинг! Единни сме с хората на изкуството и културата, които през вчерашния ден в къщата на Гео Милев изплакаха паниката си за днешната бездуховност!

Но, скъпи българи, има нещо още по-страшно - нашето общество се раздира от експанзия. Рискуваме емблемата на последното държавно управление на Борисов да бъдат българи, които бият българи! ", сподели при започване на словото си Нинова.

И пожела: „ Нека обединим народа си, дано му върнем вярата, че силата е в него и, че когато пожелае нещо, може да го реализира! "

И продължи прочувствено:

„ И мястото, на което сме се събрали, и времето е такова, че ще си разреша да приказвам с думите на Вазов: Ние сме разнообразни по възраст, пол, занимание, само че сме обединени в едно дружество - единни за България, която обичаме!

И, в случай че в миналото в тези думи на Вазов е ставало дума за избавление от турското иго, през днешния ден става дума да освободим народа си от страха, от апатията, от безразличието и омразата. Но и да му посочим път!
Народът ще върви след нас, в случай че му покажем, че сме чисти, че сме откровени, в случай че не се отклоняваме от своите хрумвания! "

„ Силата е във вас, не е в нас - малко на брой определени ваши водачи. Ние сме ваша функционалност.

Благодаря ви, че ми повярвахте, че ме последвахте, че работихте за един човек, който през днешния ден е президент на републиката - Румен Радев и за нашата Илияна Йотова.

Вие променихте България, социалисти! ", сподели още в речта си от Бузлуджа ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР