От институциите у нас с положителен рейтинг са само президентът

...
От институциите у нас с положителен рейтинг са само президентът
Коментари Харесай

„Афис“: Президентът и местната власт са единствените с положителен рейтинг у нас

От институциите у нас с позитивен рейтинг са единствено президентът и локалната власт. Българите са позитивно настроени и към Европейския съюз. Българското Народно заседание е с най-нисък рейтинг.
Президентът Румен Радев смъкна доверието си от държавното управление Деленето е сред порочната власт и милионите честни българи, съобщи президентът
Това сочи последното изследване на организация „ Афис “. То е извършено сред 17 и 22 януари 2020 година измежду 1000 пълнолетни жители.

Допитването сочи, че съвсем две трети, или 64,2% от интервюираните, имат доверие на президента; на държавното управление доверяват малко над една четвърт – 27,3%; Народното събрание се радва на доверието на една пета от гласоподавателите – 21,4%.

Единствените институции, които се употребяват с повече доверие, в сравнение с съмнение, са тази на президента (64%), Европейски Съюз (47%) и – напълно на границата с недоверието – органите на локалната власт (44%), обобщават от „ Афис “.

Оттам прецизират, че доверието към президента доминира при всички електорални групи, в това число и при евентуалните гласоподаватели на ръководещата коалиция.
Борисов за президента: Той е на настроения малко, казусът му е с прокуратурата Премиерът видя политическа офанзива в обръщението към народа на президента Румен Радев
Проучването демонстрира още, че е дребен делът на хората, които желаят кабинетът да продължава да работи в сегашния състав.

Само 15% избират държавното управление да се резервира в настоящия си състав пред следните разновидности: нови избори (33%), ново държавно управление в границите на настоящия парламент (12%) – или по-козметичния вид – да бъдат заменени някои министри (21%).
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР