От Института за пътна безопасност изпратиха писмо до регионалния министър

...
От Института за пътна безопасност изпратиха писмо до регионалния министър
Коментари Харесай

ИПБ до министър Шишков: Защо прикривате корупцията в строителството на пътища?

От Института за пътна сигурност изпратиха писмо до районния министър Иван Шишков, в което го упрекват за много неща. Повод за позицията на института, пратена и до медиите, е вчерашната конференция, на която министрите Шишков и Демерджиев показаха резултатите от инспекциите на автомагистралите " Тракия " и " Хемус ". Пътните специалисти споделят, че Шишков е трансформирал Агенция „ Пътна инфраструктура “ в най-безполезната и отчайваща конструкция в страната, генерираща корупция и обири на милиони левове от българския народ.

Ето и цялостния текст на позицията на Института за пътна сигурност:

Защо господин Шишков?

Защо прикривате корупцията в строителството на пътища? Защо сътворихте следващата обслужваща корупцията ПР акция в историята на Министерство на регионалното развитие? Защо помпозно представихте резултати от лабораторни проби на автомагистрала „ “Тракия “, взети в сектора от Стара Загора до Ямбол?

В безуспешният Ви опит да заблудите хората, че сте угрижен за живота, здравето и парите им, Вие решихте да измамите обществото, вземайки проби от пътна настилка, която е строена преди 10 години и от резултатите, на които няма да произтече безусловно нищо, заради простата причина, че с изключение на амортизацията, която е естествена, е изтекла и гаранцията на строителството.

За сметка на това отказахте да съдействате на Института за пътна сигурност да вземе проби от новостроящи се и новопостроени пътища като автомагистрала „ Европа “, пътя Ботевград-Видин, автомагистрала „ Хемус “ (Лот 1) и автомагистрала „ Тракия “ от Чирпан до Стара Загора. Вие в никакъв случай няма да вземете проби от тези пътища и да ги предоставите на Института за пътна сигурност да ги изследва в интернационална лаборатория, тъй като в никакъв случай няма да посегнете на тези, които ви инсталираха и Ви крепят на този пост, на тези на които се разплатихте по противозаконните съгласно вас „ инхаус “ контракти.

Служебното държавно управление (в което вие участвахте като зам.-министър) ги разгласи за такива. Никога няма да потърсите стотиците милиони левове раздадени за свлачища, които надали в миналото ще да бъдат укрепени.

Лъжите ви нямат край. Излъгахте, че до края на септември ще отворите едната тръба на тунел „ Железница “, излъгахте че правата на автомагистрала „ Европа “ от Драгоман до Калотина ще бъде подготвена до края на септември. И с цел да могат лъжите ви да наподобяват като истина, подведохте и министър Демерджиев да застане до вас на позорната Ви конференция.

И в никакъв случай няма да чуем, че някой ще предприеме следствие против тези, които ви инсталираха за министър на Министерство на регионалното развитие. Вие превърнахте Агенция „ Пътна инфраструктура “ в най-безполезната и отчайваща конструкция в страната, генерираща корупция и обири на милиони левове от българския народ.

Господин Шишков,

Българският народ няма да Ви елементарни, на Вас и тези, които ви сложиха, нито недостойните Ви опити да прикривате корупцията в строителството на пътища, нито безхаберието, нито жертвите по българските пътища! Рано или късно истината ще излезе нескрито.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР