От Института за пътна безопасност изпратиха отворено писмо до лидера

...
От Института за пътна безопасност изпратиха отворено писмо до лидера
Коментари Харесай

Институтът по пътна безопасност поиска оставката на регионалния министър

От Института за пътна сигурност изпратиха отворено писмо до водача на „ Има подобен народ” Слави Трифонов с апел да отдръпна неотложно министъра на районното развиване Гроздан Караджов.

Според специалистите проблемите с поддържането и ремонта на републиканската пътна мрежа имат действен темперамент и не са нужни законодателни промени, или интервенция на Народното събрание, с цел да може Агенция „ Пътна инфраструктура” да разпорежда действия, които са в компетенциите ѝ по отношение на пътищата в страната.

„ Нелепата обстановка е провокирана от безнаказаност и непросветеност, прикрита зад спекулации от страна на политическото управление на Министерство на регионалното развитие. Свидетели сме на некадърност и липса на увереност от назначените от вас лица за ръководители на Министерство на регионалното развитие и АПИ за вдишване на отговорност и предприемане на нужното, с което те заплашват националната сигурност. Поради тази причина ви приканваме неотложно да оттеглите министър Караджов и неговия екип и да предложите за предопределение потвърдени специалисти в региона на районното развиване, благоустройството и инфраструктурата, с каквито партия Има Такъв Народ разполага”, пишат от Института.

„ В продължение на цели 4 месеца препоръчаното от вас политическо управление на Министерство на регионалното развитие правеше разбори, проверки и инспекции, само че не провежда публични поръчки за ремонт и поддръжка на РПМ (оправданието, че е юридически капан още един път ни потвърждава, че посочените от вас лица не са способни да ръководят инфраструктурата на България), вместо да провежда тези инспекции по този начин, че навреме и експертно да се откри дали осъществената и сертифицирана работа е действителна, дали е осъществена с нужното качество, дали цената дава отговор на предоставеното и изпълненото. Тоест – задачата на министъра трябваше да бъде в незабавен порядък да извърши, та въпреки и отчасти, само че ясно и тъкмо своите инспекции, с цел да бъде сигурен в това, което е несъмнено и следва да бъде заплатено. Вместо това, стигна се до нападки и обвинявания в обединението, което по неприемлив метод разрушава престижа и стабилността на страната”, се споделя още в писмото.

В него те акцентират, че Караджов не е опонирал нито един път на предшественика си Нанков в „ Панорама” по отношение на законността на процедурите по възлагане на ремонт и поддържане на РПМ, както и въобще по която и да е сложена тематика.

„ Цялото държание на министър Караджов беше като на възпитаник, който не си е научил урока. За жал, такова държание той постоянно показва от екрана и по медиите, където се изявява. Десетки неточности, недоумение, колебливост, спорни изявления, неточно и безконтролно държание са белязали неговото 4-месечно ръководство като министър”.

„ Всичко това с изключение на, че рефлектира върху партията ви, е извънредно нездравословно за България, за българските жители, за пътностроителния отрасъл, за хилядите работници-пътищари и за имиджа на цялото правителство”, пишат още от ИПБ.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР