От Института по пътна безопасност изпратиха писмо до министър-председателя Кирил

...
От Института по пътна безопасност изпратиха писмо до министър-председателя Кирил
Коментари Харесай

Смяна на ръководството на ДАБДП, искат от Института по пътна безопасност

От Института по пътна сигурност изпратиха писмо до министър-председателя Кирил Петков, с което упорстват за незабавни структурни, кадрови и функционални промени на системата за ръководство на риска от ПТП. Причината по тази причина е, че злополуките у нас не понижават. През 2021 година са починали с 91 души повече, съпоставяне с 2020 година, а за първите два месеца на 2022 година са починали 60 души, което е 19% повече, съпоставяне с предходната година.

Анализ на Института за пътна сигурност демонстрира, че наклонността за увеличение на жертвите от ПТП се резервира през последните два месеца и в случай че не бъдат подхванати незабавни корекции в системата за ръководство на риска от ПТП, ще достигнем до равнищата пътнотранспортен травматизъм от 2015 година, когато България доближава най-голям дял на починали от ПТП и е на последно място в Европейски Съюз по този индикатор, разясняват те.
 Липсата на улично осветяване основава предпоставки за произшествия
Липсата на улично осветяване основава предпоставки за произшествия

Носенето на светлоотразителни облекла от страна на пешеходците би понижило риска от произшествия.

Те напомнят, че през 2019 година българското държавно управление е основало Държавна организация " Безопасност на придвижването по пътищата " (ДАБДП). В тази връзка от ИПБ разясняват, че чакат от Петков да организира обществен конкурс за назначение на ръководител на ДАБДП . На този конкурс да бъдат показани съответни концепции със ясни периоди за реализиране на главната цел за стабилно понижаване на пътнотранспортния травматизъм и постигане на средноевропейски равнища през 2023 година.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР