От Инспекцията по труда във Враца са глобили некоректни врачански

...
От Инспекцията по труда във Враца са глобили некоректни врачански
Коментари Харесай

Некоректни шефове от Врачанско олекнаха с над 13 бона

От Инспекцията по труда във Враца са глобили неточни врачански шефове с над 13 000 лв. за миналия месец, научи организация BulNews.
За интервала са тествани 38 предприятия от разнообразни браншове от стопанската система, като 4 от тях са инспектирани за пръв път. Не са открити работещи малолетни лица, а чужденците, които се трудят в региона са 11, оповестиха от дирекцията.
По сигнали от жители и организации са направени 12 инспекции.
Констатираните нарушавания от инспекторите за месец май са 110. С цел премахване на нередностите са издадени наставления. За интервала една машина е спряна от работа поради открита нередовност.
Инспекторите са съставили 8 акта за нарушавания, като едно от тях е за работа без трудов контракт. Издадените наказателни постановления на неточните работодатели са за сумата от 13 300 лева
За миналия месец активността на дирекцията е била ориентирана към решение на получените тъжби и сигнали и осъществяване на надзор по съблюдаване на противоепидемичните ограничения, свързани с ограничението на разпространяването на ковид COVID-19, прецизират от Инспекцията по труда.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР