От инициативния комитет за построяване на Национална педиатрична болница Детски

...
От инициативния комитет за построяване на Национална педиатрична болница Детски
Коментари Харесай

И българи да участват в концепцията за Детска педиатрична болница

От инициативния комитет за изграждане на Национална педиатрична болница " Детски здравен парк " припомнят на здравния министър Николай Петров, да планува процедури за включване на всички заинтригувани страни при основаване на идея за Национална педиатрична болница.

 Родители желаят основаването на
Родители желаят основаването на " Национална педиатрична болница "

За по-бързо и съответно лекуване на децата

Членовете на инициативния комитет са научили от уеб страницата на Министерство на здравеопазването (МЗ), че представители на най-голямата верига френски държавни лечебни заведения са на посещаване в България. Те изследват опциите за създаване на педиатрична болница по френски модел у нас .

" Приветстваме ангажираността на Министерството с този въпрос и изцяло поддържаме позицията, че е належащо първо да се направи разбор на какъв принцип ще работи детската болница , къде да бъде позиционирана и по какъв начин ще се финансира " , се споделя в писмото. От Комитета желаят цялостна бистрота за плана и приветстват включването на непознати експерти.

От инициативния комитет оповестяват, ч е в идващите три месеца представителите на френската страна ще проучват и ще предложат съответен план за основаване на педиатрична болница в страната ни .

България има остра потребност от модерна педиатрична болница или както ние я назоваваме " Детски здравен парк " - болница, която да дава отговор на потребностите на децата, техните фамилии и експертите и да развива освен лекуването, само че и цялостната грижа и политиките за детското здраве в България . Да не забравяме, че построяването на сходна болница е неразделна част от промяната в детското опазване на здравето.

От Инициативният комитет за създаване на Национална педиатрична болница напомнят, че в тяхната организация са включени медицински експерти, представители на помагащите специалности и цивилен организации, свързани с поддръжката на децата и фамилиите, както и жители, ангажирани с тематиката .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР