От инициативния комитет Лозенец настояват за спиране на строежа Златен

...
От инициативния комитет Лозенец настояват за спиране на строежа Златен
Коментари Харесай

От инициативен комитет Лозенец“ поискаха строежът на Златен век“ да спре

От инициативния комитет " Лозенец " упорстват за прекъсване на градежа " Златен век " на компания " Артекс ", както и за разрушение на противозаконната част. По думите им шефът на ДНСК Иван Несторов заблуждава, че издадените от основния проектант заповеди автоматизирано удължават периода на разрешението за строителството. От " Артекс " пък настояват, че съгласно последните промени в Закона за устройство на територията, имат годен документ за строителство до 2020 година Случаят със " Златен век " обаче е заварен и измененията не важат за него.

София
 © БГНЕС
Твърдението,че постройката " Златен век " е законна е неистина, считат от инициативния комитет " Лозенец ". Според тях след приключването на издаденото позволение за градеж - обектът е трябвало най-малко да бъде спрян до уточняване на обстановката.

От инициативния комитет " Лозенец " считат, че е несериозно и даже неуместно от ДНСК да се базират на правосъдно решени по различен проблем и от различен град.
Войслав Тодоров, общински консултант, ИК " Лозенец ": Казус за тротоарно право в Бургас, той споделя, че важи за този случай в Лозенец. Категорично не е правилно, че това решение удължава решението за градеж.  ДНСК: Строежът „ Златен век “ е легален ДНСК: Строежът „ Златен век “ е легален
Строежът на постройката „ Златен век “ на компания „ Артекс “ е легален. Това разгласи началникът на Дирекцията за народен строителен надзор арх. Иван Несторов...

Във връзка с желаните от поданици на региона оставки на зам.-министър Валентин Йовев и на началника на ДНСК арх. Иван Несторов, районният министър Петя Аврамова разяснява, че не би трябвало да се прибързва, а да се изчака решението на Софийския градски съд и Специализираната прокуратура.
Петя Аврамова, министър на районното развиване и благоустройството: И тогава да имаме към този момент да имаме мнение от способените органи по тематиката този обект " Златен век " на компания „ Артекс “ има ли, или не сега позволение за градеж.
От инициативния комитет " Лозенец " обаче считат, че не е нужно ДНСК да чака съдът да ги принуди да се произнесат, а би трябвало незабавно да подхващат ограничения за събарянето на противозаконната част от постройката.

 Още една оставка поради абсурда с парцелите, КПКОНПИ ревизира всички покупко-продажби Още една оставка поради абсурда с парцелите, КПКОНПИ ревизира всички покупко-продажби
Заместник-министърът на енергетиката Красимир Първанов подаде оставка поради платен евтино апартамент от "Артекс ". Премиерът Борисов е приел ост...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР