От инициативен комитет „Да спасим Община Септември се обявяват срещу

...
От инициативен комитет „Да спасим Община Септември се обявяват срещу
Коментари Харесай

Граждани на Септември с жалба срещу министъра на околната среда и водите

От предприемчив комитет „ Да спасим Община Септември " се афишират против желанието на Министерство на околната среда и водите да даде на концесия минералната вода във Варвара на кмета на Община Септември, разследван за 13 млн. лв.

Инициативен комитет „ Да спасим Община Септември " внесе във Върховния административен съд тъжба против желанието на Министерство на околната среда и водите да даде находището на минералната вода в с. Варвара под ръководството на кмета на Община Септември Марин Рачев, който сега се проверява от Специализирания съд за 13 млн. лв. нанесени вреди на общината.

Ако находището бъде предоставено на Община Септември има действителна заплаха да бъдат основани корупционни практики при разпределянето на ресурса от минерална вода, за практикуване на напън върху бизнеса в района и по този метод - фактическото му заличаване, считат жителите.

В жалбата си жителите молят Върховен административен съд да анулира бездействията на министъра на околната среда и водите по отношение на настояванията им за запознаване с процедурата за прекачване на минералната вода във Варвара на Община Септември. Инициативният комитет „ Да спасим Община Септември " алармира, че няма обществено оповестени претекстове за това и не е извършено публично разискване.

Към жалбата си до Върховен административен съд, жителите са приложили и извадка от прокурорското разпореждане на СГП от следствието против Марин Рачев.

Министерство на околната среда и водите е стартирало административна процедура за преоценка на водните запаси на с. Варвара въз основата на отчет, направен от частна компания по възлагане на Басейнова дирекция. „ Сигнализираме за полулегален опит находището да бъде предоставено на Община Септември, чиито кмет неотдавна е клиент на Прокуратурата по новообразувано наказателно дело с твърдяна вреда за над 13 млн. за общината. Срещу кмета на Община Септември Марин Рачев сега тече дело за укриване на налози в изключително огромни размери - над 115 000 лв. без лихвите.

През предходната седмица Инициативният комитет „ Да спасим Община Септември " отпрали искане кметът на Община Септември Марин Рачев да бъде отхвърлен от поста му, защото има възможност да повлияе на следствието на Специализирания съд посредством манипулиране на документи и очевидци.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР