От информацията, която идва от руска страна и ако тя

...
От информацията, която идва от руска страна и ако тя
Коментари Харесай

Боян Чуков: Путин почва да губи ролята на безапелационен балансьор между клановите властови центрове

От информацията, която идва от съветска страна и в случай че тя се удостовери през идващите дни, то все по-отчетливо се постанова изводът, че Шойгу и Герасимов играят в интерес на ВСУ. Звучи парадоксално, само че до този миг обстоятелствата (ако се потвърдят) приказват за искрено изменничество, написа във Facebook интернационалният анализатор Боян Чуков.

Къде е Путин в цялата тази история и какво тъкмо прави, не е ясно. Но във всички случаи създалата се обстановка и осведомителната мъгла към нея допускат отлични благоприятни условия за дезинформация и спекулативни тълкования от враговете на Кремъл. Мъглата в осведомителната среда в Русия подсказва, че Путин стартира да губи досегашната си роля на решителен вътрешнополитически балансьор сред клановите властови центрове, разяснява Чуков.

Срещу управлението в съветското МО в лицето на Шойгу и Герасимов се разгласи и военният коментатор Юри Подоляка, който бе съвсем формален представител в предаванията по Канал 1 на съветската федерална телевизия. Юри Подоляка получи награди и участва на срещата с Путин. Той подлага на критика непосредствено кадровите решения на МО. Генерал-майор Владимир Силвестеров бе отхвърлен от служба пълководец на 106-а гвардейска въздушно-десантна дивизия ВДВ. Нещо сходно се случи с генералите Теплинский и Попов, напомня анализаторът.

" Съдейки по описите на към този момент отстранените командири, а отстраняват единствено кадърните, нашият Генерален щаб смята за огромна опасност не съперника, а подриването на личния му престиж, който в случай че бъдем откровени, у него (ГЩ) измежду армейците от дълго време го няма ", съобщи Юри Подоляка.

Той смята, че към некадърния генералитет, който е причина да загинат доста бойци, Шойгу и Герасимов нямат искания. Въпросният " несръчен генералитет " не разстройва Генерален щаб с " под паника " отчети. Паралелно на поредицата отстранени бойни генерали, които отбраняват позиции в Запорожка област се ускорява контранастъплението на ВСУ. Вероятно идната седмица Путин ще одобри военачалник Суровикин.

Шойгу и Герасимов не престават да смъкват от служба военни генерали. Този път от служба пълководец на 106 гв. въздушно-десантна дивизия е отхвърлен генерал-майор Владимир Селивестеров. Той е Герой на Русия, джентълмен на ордена " За заслуги пред Отечеството " и още други оценки. Той е взел участие в други 3 спора с изключение на СВО. Семейството (хората на Елцин) се пробват да отслабят своите съперници преди изборите през 2024 година Очевидно, че подмолната битка в Русия продължава в най-неподходящия миг за Кремъл, разяснява Чуков.

Има разнообразни версии за мълчанието на Путин. Не се знае какви задължения е поел към Семейството, с цел да го уточни Елцин за негов правоприемник. Фактът, че Елцин-център продължава да работи против съветската страна, само че се финансира от федералния бюджет, е много шизофренично като позиция, изяснява Боян Чуков.

Има ли компромати за Путин от времето на кмета Собчак, когато Путин беше елементарен служител в общината на Санкт Петербург? Алла Пугачова и Максим Галкин са от Семейството и както виждате, си вършат каквото си желаят. Песков целува ръце на примата и рамене нелепости както споделя самият Путин. Но и Песков е от елциновото завещание. Има ли заложени " бомби " под съветската държавност от времето на Елцин? Ако има, то какви? Къде? Не е ясно. Факт е, че бойните съветски генерали започнаха да надигат глава. И тук не става въпрос единствено за Пригожин, обобщав интернационалният анализатор.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР