От името на ПГ на „БСП за България“ Корнелия Нинова

...
От името на ПГ на „БСП за България“ Корнелия Нинова
Коментари Харесай

Нинова: Сега се изисква диалог между държавници и реализъм, а не популизъм

От името на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Корнелия Нинова пожела постоянен парламент и рационални решения в полза на хората.

„ Изправени сме пред четири държавнически провокации и единствено от нас зависи дали ще ги преодолеем, или ще тласнем страната в политическа рецесия “, сподели Нинова. Тя добави, че в този момент се изисква разговор сред държавници, натурализъм, а не популизъм.

Предизвикателствата

Първото – избор при най-ниска изборна интензивност, откогато има парламентарни избори

" Това е знак към всички ни. Това е и обвързване да компенсираме ниската легитимност, която имаме, с доста и смислена работа за повишение на доверието в институцията парламент ", сподели Нинова.

Второто – мощно фрагментиран парламент без опция за постоянни болшинства

" За да работи този парламент, е нужен разговор. За страдание той не съществува и е авансово миниран с разграничителни линии и условия. Това е неточност - и фактическа, и политическа. Първата политическа партия " ИТН " към този момент се отхвърлиха от това да са протестна партия и споделиха, че са антисистемна ", посочи Нинова.

Тя се обърна към тях с думите, че към този момент са систематична партия.

Третото – да се сформира устойчиво държавно управление с явен времеви небосвод и национални надпартийни цели

" Трети избори в къс интервал ще бъде тежко тестване за България. В тази връзка препотвърждавам решението ни, в случай че първите два мандата не съумеят и в случай че президентът реши да връчи третия на нас, да предложим цели, върху които да стъпим, транспарантни диалози за тях и състав на кабинет, в който да бъдат поканени и министри от служебния кабинет и да подсигуряваме непоклатимост на страната ", сподели Корнелия Нинова.

Четвърто - да се доразгради остарелия модел на ръководство и да се съгради нов

" Едни виждат това посредством промяна на хора, а други – посредством промяна на цели органи на ръководство. Тези хора и органи са разследване на казуса. Ние би трябвало да преборим повода. Тя е другаде и се намира тук, в тази зала. Коренът на модела е заложен тук – в лобисткото законодателство, в подмолните ползи, на които депутати бяха проводници. Затова и отсам би трябвало да стартира изкореняването. Сега ще проличи имате ли воля да го създадем ", съобщи Нинова.

Приоритетите на Българска социалистическа партия
Социална политика – актуализация на бюджета; внезапно увеличение на доходите; преизчисляване на пенсиите и закон за възрастните хора; помощ за второ и трето дете, безвъзмездни детски градини и ясли и др.; Здравеопазване – здравната система от в този момент би трябвало да бъде готова за вероятно нова вълна от коронавируса; сериозна смяна в здравния модел, а точно предпазени лечебни заведения, персонална здравна карта на всеки и страната да заплаща специализацията на фрагментите и др.; Образование, просвета и просвета – повишение на грамотността на учениците; преосмисляне на правилото парите следва ученика; планувано обвързване на междинното и висшето обучение с потребностите на стопанската система за гарантиране на фрагменти и др; Икономика – Българска социалистическа партия ще внесе запитване до служебния министър председател с гледище Планът за възобновяване и резистентност да влезе в Народно събрание незабавно, да бъде разискван и изпратен в Брюксел; Съдебна система – закриване на Спецсъда и Спецпрокуратурата; правосъден надзор върху основния прокурор; нов закон за КПКОНПИ и нова конструкция на комисията.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР