От името на най-голямата структура на ПП ГЕРБ – градската

...
От името на най-голямата структура на ПП ГЕРБ – градската
Коментари Харесай

ГЕРБ защити Йорданка Фандъкова за мръсния въздух

От името на най-голямата конструкция на Политическа партия ГЕРБ – градската конструкция на партията в София за следващ път декларирам, че ние изрично заставаме зад и поддържаме кмета на София Йорданка Фандъкова и сътрудниците в Столичния общински съвет.
Това съобщи регионалният координатор на ГЕРБ за София Цветомир Паунов по отношение на мръсния въздух в столицата и апелите за оставка на кмета на Фандъкова, съобщи кореспондент на БГНЕС.
На брифинг в централата на партията депутати и общински съветници дадоха информация по отношение на ограниченията, подхванати за оправянето със замърсяването на атмосферния въздух в столицата и високото наличие на фини прахови частици.
„ Мерките за запазване на въздуха ние виждаме в един систематичен надзор за това какво се случва със столичния град, кои са главните замърсители и по какъв начин реагираме “, акцентира Лорита Радева, ръководител на комисията по околна среда, земеделие и гори в Столичния общински съвет.
Тя увери, че по предписание на кмета непрекъснато се правят инспекции за методите на отопление на всички места, носещи риск за замърсяването на въздуха – автосервизи и пунктове за промяна на гуми, където постоянно се следи горене на гуми и масла. От началото на годината са осъществени над 1000 инспекции, наложени са и наказания. Проверяват се и всички места, където има подозрение за нерегламентирано горене на боклуци и остаряла дограма.
От своя страна националният представител от ГЕРБ Александър Ненков увери, че Народното събрание също подхваща ограничения за оправянето с казуса, а за образец даде измененията в данъчния закон, с които се покачиха данъците върху старите коли.
За положението на градския превоз в София, който също има отношение към качеството на атмосферния въздух в града, отношение взе зам.-председателят на отрасловата комисия в Столичния общински съвет Зафир Зарков.
Той напомни, че градският превоз в града непрестанно се обновява, а за последните 3 години има закупени над 300 транспортни средства, които дават отговор на най-високите екологични критерии.
За мярката „ Зелен билет “, който през днешния ден общината вкара за всички линии в столицата, Зарков изясни, че единствено до обяд са продадени над 40 хиляди от него. Той е на стойност от 1 лев и на процедура е дневна карта, тъй като важи през целия ден.
На 12 декември ще бъдат показани и 12-те нови електробуса на столичния автотранспорт по линиите 9 и 309. „ На процедура всички старания, които се ползват в тази сфера имат за цел да доведат до по-голяма прелест на градския превоз “, увери Зафиров.
От ГЕРБ разясниха още една тематика – оставката на зам.-кмета по превоза в София Евгени Крусев поради инспекцията на прокуратурата на ремонта на ул. „ Граф Игнатиев “.
Ремонтът продължава макар оставката, а Столична община ще продължи да спомага на държавното обвиняване, оповестиха от партията. От партията напомнят, че Евгени Крусев не е неин член, а е притеглен в екипа на Йорданка Фандъкова като специалист.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР