От името на жителите на град Лвов изрязвам искрената си

...
От името на жителите на град Лвов изрязвам искрената си
Коментари Харесай

Кметът на Лвов благодари на пловдивчани

От името на жителите на град Лвов режа откровената си признателност за поддръжката и оказаната взаимност с украинския народ.

Това се споделя в благодарствено писмо от кмета на украинския град Андрий Садовий към кмета Здравко Димитров.

В текста се удостоверява приемането на помощта, която Пловдив изпрати при започване на месец април под формата на дезинфектанти, термодрехи, храни и консерви.

Към дарението се причисли и Българският червен кръст, който обезпечи одеяла. 30-те палета със артикули от първа нужда и хигиенични материали към този момент са разпределени на нуждаещите се, излиза наяве от писмото.

„ Вашата помощ е доста значима за нашия град, тъй като Лвов се трансформира в място за заслон и протекция за доста хора, останали без дом. В града са ангажирани 440 културни, просветителни и спортни институции и 85 религиозни организации, които да обезпечат прилични условия за престояване на тези, които са напуснали личните си домове.

Кметът Здравко Димитров напомни, че помощта беше събрана за по-малко от двайсет дни, което ясно демонстрира, че пловдивчани са съпричастни към болката на украинския народ, и в частност на жителите на побратимения Лвов.

Около 2000 са към този момент украинските бежанци в града под тепетата, настанени в частни квартири, домове и в хотели. Украински жители има и в общежитията на Техническия университет, УХТ, Дома за остарели хора и в звено „ Майка и бебе “. Голяма част от тях посещават и курсовете по български език в Младежкия център, които Община Пловдив провежда.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР