От името на групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет

...
От името на групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет
Коментари Харесай

Малина Едрева: Езикът на омразата няма място по улиците на София

„ От името на групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет желая да поздравя кмета на София, че за поредна година не съгласува провеждането на Луков марш. В едно демократично общество кметът на града няма пълномощията да позволява или не разрешава нечия идеология. Но има отговорността да заеме позиция, в случай че едно огромно събиране на хора на обществено място води до предпоставки за нарушение на публичния ред. А „ преброяването на българските фашисти “, по-известно като Луков марш, е тъкмо от тези събирания. Кметът Фандъкова за поредна година изрази своята позиция. Тя извърши своята отговорност. Време е ние да осъществим нашата. Не единствено като хора, а като политици и публични фигури. ” Това съобщи ръководителят на групата на ГЕРБ-СДС в СОС Малина Едрева при започване на днешното съвещание.
„ Заклеймяването на една организация или група от хора е рисково нещо и би трябвало да бъдем деликатни. Но когато става дума за фашистка или неонацистка идеология, или за незаконните комунистически режими, има потребността да сме пределно ясни в позициите си. Да не се опасяваме да назоваваме нещата с същинските им имена.
По време на предходната сесия се наложи да прикани част от сътрудниците ни да се разграничат от думите на някогашен общински консултант и народен представител, който призоваваше за Народен съд. Такова разграничение не последва. Нещо повече – виждаме го в в челните места на листите на социалистите за идните парламентарни избори.
 Малина Едрева: Отговорите за метрото би трябвало да са експертни, а не политически Малина Едрева: Отговорите за метрото би трябвало да са експертни, а не политически
„ Както в последната година наблюдавахме ненадейно развитата експертиза на доста хора в областта на вирусологията, имунологията и би...
Отхвърлянето на всички тези човеконенавистни режими и идеологии и заклеймяването на техните почитатели през днешния ден, е наложителна и жизненоважна стъпка към опазване и надграждане на демокрацията.
Защитниците на Луков марш нямат смелостта намерено да заявят и категоризират своите убеждения. Вместо това се крият зад достиженията на ген. Луков по време на военната му кариера и изтезанието му от ръцете на комунистически убийци. Но те не идват с факли пред паметника на всички жертви на този режим на 1 февруари, нито се събират, с цел да поднесат цветя пред паметника на някой различен от множеството почтени български офицери, посветили живота си за идеята България. И това по-ясно от всичко останало приказва за техните подбуди и убеждения. И коя част от живота и делото на Христо Луков почитат.
Въпреки всичките ни разлики - на отзиви, на полезности, на цели, уповавам се през днешния ден освен групата на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили, а целият Столичен общински съвет да се причисли към кмета на града и да има смелостта да каже – езикът на омразата и Луков марш нямат място по улиците на София. “, добави още Едрева.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР