От името на “БСП за България“ Борислав Гуцанов предложи точките

...
От името на “БСП за България“ Борислав Гуцанов предложи точките
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов, БСП: Точките за военна помощ за Украйна и покупката на нови 8 F-16 да отпаднат

От името на “БСП за България “ Борислав Гуцанов предложи точките за даване на военна помощ на Украйна и покупката на новите 8 изтребителя F-16 да отпаднат от дневния ред на Народното събрание.

„ Не считаме, че в обществото има консенсус за това България да дава оръжия на Украйна. Хуманитарна помощ – да, само че въоръжение – не. Не може един спор, който е на 250 км от нашата страна, ние да желаеме с всички сили и средства да желаеме да станем страна по този въпрос. Дано да надделее разсъдъкът “, изясни от парламентарната естрада депутатът от левицата.

Що се отнася до придобиването на новите 8 изтребителя, той съобщи: „ Ние още не сме придобили първите 8 самолета, а тръгваме да купуваме втора ескадрила. Това ли е най-важното нещо, което Министерски съвет трябваше да вкара в Народното събрание? “, попита Гуцанов и продължи: „ При една тежка зима, която следва, не беше ли по-важно да се гледа от националното посланичество по какъв начин ще понижим цените на горивата, по какъв начин ще наложим таван на тези цени? Как ще бъде обществената стратегия, по какъв начин ще презимуват хората или ще има хора, които ще умират от мраз и апетит през тази година? Това ли е най-важното нещо, което вълнува обществото? “

На финала депутатът от Българска социалистическа партия изрази безапелационна позиция за отпадането на тези две точки и прикани за разсъдък от националното посланичество.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР