От Има такъв народ виждат изход от политическата криза чрез

...
От Има такъв народ виждат изход от политическата криза чрез
Коментари Харесай

Балабанов каза кога Кирил Петков ще се прибере в Канада 



От " ИТН " виждат излаз от политическата рецесия посредством референдум за промяна на политическата система - България да стане президентска република.

" Парламентарната република в последните 30 години роди само задкулисие, неистини, двуличие и хора, които само и единствено влизат в политиката с една цел - да се облагодетелстват с власт и да не мислят за българските жители.


От горчивия опит, който натрупа " ИТН " в последните 3 Народното събрание, стана ясно, че ние не работим с същински сътрудници в Народното събрание. Като институция не се грижи за сигурността на жителите ", сподели някогашният народен представител от Има Такъв Народ Станислав Балабанов в студиото на " България заран ".

Според него Народното събрание се е трансформирал в пасмина от хора, които са се скрили зад плакатни послания.

" На всички избори излизат и споделят по какъв начин милеят и мислят за хората, а когато се събират на масата споделят, че ги интересуват единствено постовете и властта. В една такава обстановка, изправени пред следващите избори, за нас няма нищо по-логично като излаз от тази политическа рецесия да попитаме законово хората на референдум дали е време България да стане президентска република.

Като виждам поръчките на другите политически партии и в случай че се случи същото като в 47-ия парламент, България ще направи доста бърз трамплин към 49-ия подобен ", добави Балабанов в ефира на Bulgaria ON AIR.


По думите му за тяхната партия също има червени линии.

" С ГЕРБ и Движение за права и свободи не може, с " Възраждане " не става, " Продължаваме промяната " споделят, че пък с нас не става. Затворили сме вратата за Кирил Петков и Асен Василев. Когато тези хора желаят да са отпред на страната, цялата страна има огромен проблем, ние също. Те са нашият проблем ", безапелационен бе той.

Балабанов разясни, че при 200 000 подписа Народното събрание би трябвало да реши дали да има референдум, а при 400 000 подписа Народното събрание се задължава да инициира подобен референдум.

" Много е значимо по какъв начин ще бъде заложен въпросът на подобен референдум, той би трябвало да бъде конституционно изискан, с цел да издържи и пред Конституционния съд, и да е от компетенцията на Народно събрание. Ако референдумът бъде сполучлив, елементарното Народно заседание би трябвало да се съобрази с резултатите и в случай че имат волята народните представители, да тръгнат към курс за привикване на Велико Народно заседание.

Ако посмеят да позволен грешката, която направиха през 2016 година, когато се подиграха с гласа на 3, 5 млн. българи, президентът на България също има опция, в случай че реши и реши, да тръгне към Велико народно събрание. И към този момент във Великото Народно заседание ще се построи структурата и вярната форма на президентска република ", добави Станислав Балабанов.

Попитан какво съставлява полупрезидентската република, той отговори:

" Президентът се избира мажоритарно. Парламентът също се избира мажоритарно. И тогава президентът след демократични и парламентарни избори назначава министър-председател, той сформира кабинет.

Има ясно разграничаване на управляващите, законодателната е извънредно транспарантна. Прекрасно е, че всички политически водачи скачат против тази наша концепция. Нинова знае, че в случай че има такава смяна, тя е политически мъртвец. Ако България стане президентска република, Кирил Петков ще се прибере в Канада. "

Балабанов е безапелационен, че от Има Такъв Народ постоянно са били поредни.

" Ние имаме заслуга за това, че българските жители видяха какво е същинското лице на политическото лице от вътрешната страна, тъй като по какъв начин да си мълчиш и да се съобразяваш с хора, които те гледат в очите и те лъжат.

Как да стоиш в коалиция, когато нашият енергиен министър още преди месеци говореше по какъв начин България има опция да излезе от газовата рецесия, в случай че употребява системата на Гърция и Германия, а Асен Василев споделя: " Няма да го позволи ". През Полша продаваха оръжия за Украйна. Факти бг

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР